Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

MÁV Biztosító kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

Kapcsolódó oldal:  Nem függeszti fel a MÁV Biztosító a kötelezők értékesítését

A MÁV Biztosító nem függeszti fel a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások értékesítését, miután a társaság elkészítette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kért pénzügyi tervet, és mivel választ nem kapott, így elfogadottnak tekinti azt - közölte a biztosító elnök-vezérigazgatója.

Kiss Bálint kijelentette: a szükséges határidőig elkészítették a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által korábban kért pénzügyi tervet. Hozzátette: mivel választ nem kaptak, azt elfogadottnak tekintik.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: az ÁBE nem tartalékhiányos, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete erről szóló határozatát pedig nem kapták kézhez. Kiss Bálint szólt arról is, hogy a MÁV Általános Biztosító Egyesületnek több mint 200 ezer érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződése van.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete pénteken jelentette be, hogy keddtől visszavonásig felfüggeszti a MÁV-ÁBE kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tevékenységét. A felügyelet indoklása szerint az egyesületnél meglévő állomány tartalékhiánya hosszú távon veszélyezteti az intézmény biztonságos működését.

A PSZÁF azt közölte: a deficit megszüntetésére az egyesület nem tudott a felügyelet által elfogadható pénzügyi tervet bemutatni. (IR)
2008.04.01.