Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMagyar termékrendelet: új szabályok léptek életbe

Kapcsolódó oldal:  Magyar termékrendelet: új szabályok léptek életbe

2013 szeptember elsejétől a vásárlók könnyebben ki tudják majd választani a boltokban a magyar vagy a hazai termékeket. Lejár ugyanis a tavaly elfogadott magyar termékrendeletben megfogalmazott türelmi idő, így csak azt lehet magyar terméknek nevezni, ami 100 százalékban itthoni alapanyagot tartalmaz. (Kossuth Rádió)

A felmérések szerint a magyarok szívesen vesznek olyan élelmiszert, amely itthon termett vagy hazai gyártású. A magyar termékeket eddig azonban nem volt könnyű kiválasztani, mert arra is rá lehetett írni, hogy magyar, amelybe külföldi összetevők is kerültek.

2013 szeptember 1-jétől azonban szigorúan szabályozzák, hogy mi nevezhető magyar terméknek, tájékoztatott Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály vezetője.

"Amennyiben valaki a magyar termék, vagy annak megfelelő szinonim szavakat akar használni a termék jelölésében, kénytelen lesz tudomásul venni, hogy 100 százalékban magyar alapanyagot kell felhasználni ehhez" - magyarázta a főosztályvezető szombaton a Krónikában. (logsped)

2013.08.01.