Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA lengyelországi autópálya díjrendszert a Logica auditálja

Kapcsolódó oldal:  Fontos:


A lengyelországi autópálya díjrendszert a Logica auditálja

A Logica társaság független auditorként fog szerepelni az autópálya díjrendszer auditálása során Lengyelországban, amelyet 2011. június 1-én kezdett működtetni a Kapsch TrafficCom Poland cég.

A független auditor 88 hónap lefolyása alatt monitorozza majd a pályadíj elektronikus fizetési szolgáltatás 30 kulcsfontosságú paraméterének teljesítését, amely a Kapsch TrafficCom Poland és Lengyel Közút- és Autópálya Igazgatósága (GDDKiA - Generalna dyrekcja dróg krajowych i autostrad) által kötött főszerződésből ered. Az auditori szolgáltatásért a Logica 7,7 millió eurót számláz. A szerződés tartalma a kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó opció 2,8 millió euró értékben.

A Logica cég ezen projektjére szakértők nemzetközi csoportját veti be és kamatoztatja gazdag tapasztalatait, amelyeket Szlovákiában és Csehországban gyűjtött hasonló pályadíj-projektjei megvalósítása során. Lengyelországban az elektronikus pályadíjrendszer ez év június 1-én kezdte el működését. A működéshez azt a mikrohullámú technológiát alkalmazza (DSRC), amelyen a Csehországban bevezetett pályadíjrendszer is alapszik.

Lengyelországban a pályadíj fizetés megközelítőleg 1600 kilométer autópályát, gyorsforgalmi utat és a nemzeti közutak kiemelt szakaszait érinti. A jövőben bővítve lesz a közutak további 7600 kilométeres infrastruktúrájára. Ezek alapján pályadíjköteles lesz minden 3,5 tonnát meghaladó gépkocsi és a díj a megtett távolságtól függ.

A lengyelországi elektronikus pályadíjrendszerre irányuló független audit szerződés a Logica cég részére lokális és regionális jelentősséggel bír. "Megerősítjük lokális pozíciónkat a lengyel piacon és regionális pozíciónkat az intelligens közlekedési rendszerek terén. Örömmel tölt el, hogy Közép-Európában társaságunk vezető helyet foglal el az elektronikus pályadíjrendszerek tanácsadása és auditja terén," nyilatkozott Szabó Stefan, a Logica társaság vezérigazgatója Közép- és Kelet-Európa régióban. (logsped)

További információk:2011.06.17.