Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Közösen képez logisztikai szakembereket a BGF és a Bosch

Évente 22 hetet töltenek majd a Boschnál a Budapesti Gazdasági Főiskola 2015-ben induló duális képzésében részt vevő nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatói, akik így közel másfél év szakmai tapasztalatra tesznek szert tanulmányaik alatt. Az erről szóló megállapodást a napokban írta alá a vállalat és a Főiskola.

A Budapesti Gazdasági Főiskola öt elsőéves nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakos hallgatójának biztosít a 2015/16-os tanévtől gyakorlati képzési helyet a Bosch. A vállalat és a Főiskola által közösen létrehozott duális képzésről szóló együttműködési megállapodást a napokban írta alá dr. Szemlér Tamás a BGF Külkereskedelmi Karának dékánja és Volker Schilling, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója valamint Roger Seemeyer, műszaki ügyvezető igazgató.

A 2015 szeptemberében induló képzésben részt vevő logisztikai specializációs hallgatók összesen több mint másfél év szakmai tapasztalatot szerezhetnek tanulmányaik során, hiszen évente 22 hetet töltenek majd a világ egyik vezető elektronikai, technológiai fejlesztő- és szolgáltató vállalatánál, valamint a 7. féléves kötelező szakmai gyakorlatukat is a cégcsoport autóelektronikai divíziójának világszerte legnagyobb gyártóközpontjában, a hatvani üzemben végzik majd.

Ez idő alatt megismerkednek a Bosch logisztikai rendszerével és beszerzési csatornáival, a beszállítói vállalatirányítási feladatokkal, a raktárgazdálkodással, az SAP rendszerek működtetésével és részt vállalnak a reklamációmenedzsmentben és a lean logisztikában is. Teljesítményüket a Bosch szakemberei értékelik majd és egyes főiskolai tantárgyak követelményeinek is a cégnél tanultak, tapasztaltak alapján kell majd eleget tenniük. A hallgatók gyakorlati képzésük teljes idejére munkadíjat kapnak.

Dr. Szemlér Tamás, a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karának dékánja a megállapodás kapcsán elmondta: "A munkaadók előnyben részesítik azokat a pályakezdőket, akik már tanulmányaik alatt szakmai gyakorlatra tesznek szert. A Bosch-sal kötött megállapodás kiemelt jelentőségű, hiszen általa a BGF Külkereskedelmi Karán tanuló, duális képzésben részt vevő hallgatók a legkorszerűbb elméleti ismeretekkel és egy világszinten is vezető vállalatnál szerzett gyakorlati tudással kezdhetik meg pályájukat."

"A Bosch erősen támogatja a felsőfokú duális oktatás bevezetését új elemként Magyarországon, amelyet már hosszú évek óta ismerünk a hagyományokból. A mostani együttműködési megállapodásban azt használjuk ki, hogy a főiskola az elméleti oktatás, míg a Bosch a szakismeretek gyakorlati alkalmazása terén rendelkezik nagy gyakorlattal és tapasztalattal.

A felsőoktatás duális képzésében résztvevő hallgatóknak a főiskolával együttműködve erős elméleti, és alkalmazható gyakorlati tudást adunk. Nem titok, hogy olyan frissdiplomásokkal szeretnénk együtt dolgozni, akik mind elméleti, mind pedig gyakorlati tudással rendelkeznek, így már a Boschhoz való belépésüktől kezdve hozzá tudnak járulni a vállalat teljesítményéhez és sikeréhez" - emelte ki Volker Schilling, a hatvani gyár gazdasági ügyvezető igazgatója az aláírás kapcsán.
(logsped)

2015.02.03.