Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

KÖKI bevásárlóközpont

Kapcsolódó oldal:  Kulcsátadási ünnepség keretében vették birtokukba a KÖKI Terminál bérlői a Kőbánya-Kispest metróállomásnál épülő új, kereskedelmi és szabadidőközpontot   
(PB)
2011.05.19.

KÖKI bevásárlóközpont

2009. tavaszán egy korszerű, minden igényt kielégítő bevásárlóközpont nyílik Budapest X. és XIX. kerületének határán, a főváros egyik legfontosabb intermodális csomópontjában, a Kőbánya-Kispest metróvégállomáson.

A beruházás révén teljes egészében megújul Budapest egyik legforgalmasabb, ugyanakkor leginkább fejlesztésre szoruló csomópontja.

A metróvégállomás és környéke még 1980-ban kapta jelenlegi arculatát, napjainkra azonban az épület állapota jelentősen leromlott. A helyi önkormányzat, illetve a BKV már 2001 óta próbál befektetőket keresni a szükséges fejlesztések megvalósításához.

Jóllehet, a KÖKI-projektet eredetileg az ausztriai székhelyű Raiffeisen Evolution kezdte el, a cég helyére 2005 végén az R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt lépett.

A beruházás révén nemcsak a Ferihegyi út - Sibrik Miklós felüljáró - Vak Bottyán utca - Lehel utca által határolt terület korábbi képe változik pozitívan, de javul a környéken lakók életminősége, kiszolgálása is. Az R-CO Zrt. ugyanakkor azt is szem előtt tartja, hogy a lehető legnagyobb arányban maradjon meg a jelenlegi zöldterület, illetve újabb faültetések és parkosítás révén bővüljön is a szabadidő kellemes eltöltésére alkalmas környezet.

A KÖKI Bevásárlóközpontban bruttó 50.000 négyzetméter eladóterületen 180 üzlet kap majd helyet. Emellett egy OBI barkácsáruház, illetve 8.000 négyzetméter iroda is létesül.

(logsped/R-CO)

További információk:2008.02.26.