Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébKlaszter

Kapcsolódó oldal:  Kiadták az első zöld rendszámot Magyarországon. (Jedlik Ányos Klaszter)
(logsped)
2015.10.12.

Egyes Kormányhivataloknál már igényelhető a zöld rendszám, amelyből elkészült az első próbanyomat is - olvasható a Jedlik Ányos Klaszter honlapján.
(logsped)
2015.08.05.

Bottyán Balázs, az elektromos autózás terjedését segítő Jedlik Ányos Klaszter ügyvezető igazgatója vázolta az elképzelést a szervezetnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.
(logsped)
2015.04.27.
Tizennégy klaszter nyert az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) akkreditált innovációs klaszter pályázaton. (NGM)
(logsped)
2015.03.16.

A Pólus Program egyre nagyobb lehetőséget nyújt arra, hogy a gazdaság különböző ágazataiban ténykedő vállalkozások, oktatási intézmények, szervezetek összefogva, klaszterekben működhessenek.
  
(Logsped)
2011.06.08.
A DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében megrendezésre kerül a III. Regionális klaszterfejlesztési konferencia és pályázati információs nap.
  
(Logsped)
2011.04.13.
Új Széchenyi Terv pályázatok keretében kiírásra került az "Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" megnevezésü pályázat is. A pályázat célja olyan vállalkozások (beleértve az innovatív beszállítókat) és akkreditált klaszter tagvállalkozások technológiai innovációs tevékenységeinek támogatása, amelyek meglévő, piacképes termékek (beleértve az alkatrészt és/vagy részegységet), szolgáltatások, technológiák továbbfejlesztését vállalják.   
(ujszechenyiterv)
2011.03.29.
A szegedi Szoftveripari Innovációs Klaszter legutóbbi bizottsági ülésén egyhangú szavazással döntöttek arról, hogy a Factory Creative Studio Kft. kreatív ügynökség és szoftverfejlesztő vállalat is a tagok sorába lépjen.   
(DM)
2011.03.19.
Megalakult a Magyar Innovatív Építőipari Nyílt Klaszter, a MIÉNK.   
(DM)
2010.10.16.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Pólus Programban az indulás óta 55 milliárd forint támogatást nyertek a vállalkozások együttműködésére létrejött klaszterek.   
(MR)
2010.06.07.
2010. május 26-án a Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökség által első alkalommal kerül megrendezésre a "Dél-Alföldi Klaszterek konferenciájára".    
(logsped)
2010.05.21.

2010. április 7-én, 19 buszgyártó vállalat részvételével megalakult a Magyar Autóbuszgyártó Klaszter.   
(NFGM)
2010.04.08.

Szoftveripari klaszter alakult Szegeden

Az együttműködés jelenti a szegedi szoftveripari cégek jövőjét. Most ők klaszterbe szerveződnek, hogy ezzel is gazdasági növekedést generáljanak.

Tizenkilenc tag írta alá a szegedi Szoftveripari Innovációs Klaszter megalakulása kapcsán az alapító okiratot. A délvidéki város szoftverfejlesztési iparának képviselői célul tűzték ki, hogy Szeged felkerüljön a világ informatikai térképére.

Gál György, a Polygon informatikai cég igazgatója, úgy fogalmazott, hogy ez összefogás nélkül, egyénileg lehetetlen. Ebbe bele tartozik például az, hogy egymás értékesítési csatornáit használják - mondta Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester. Az együttműködéstől a helyi gazdaság fejlődését remélik.

A klaszterben egyébként egyetemi kutatók által alapított spin-off vállalkozások, stabil piaccal rendelkező kkv-k és multi cégek helyi képviselői is részt vesznek. A társulásban központi szerep jut a Szegedi Tudományegyetemnek, amely főként a szakember utánpótlással tud hozzájárulni az iparág fejlődéséhez. A dél-alföldi cégek mintegy négyszáz főt foglalkoztatnak jelenleg, de bíznak benne, hogy a klaszter munkája ebben a tekintetben is növekedést hoz majd. (PP)
2007.09.24