Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébJárműfejlesztő központ épül Somogyváron

Kapcsolódó oldal:  Járműfejlesztő központ épül Somogyváron

Somogyváron egy volt termelőszövetkezeti majorban repülőgép, űr- és földi járművek fejlesztését szolgáló technológiai központ, valamint alkatrészgyártó bázis épül - MTI információ.

A dél-dunántúli régióban egyedülállónak számító barnamezős beruházás előkészítése két éve zajlik. A tervek megvalósítására alapított projektcég, a Pelso Menedzsment Kft. tavaly nyert támogatást a Új Széchenyi Terv pályázatán. A nyitórendezvényre az építési engedélyek véglegesítése után került sor.

A közel 70 ezer négyzetméternyi iparterület beépítésével kialakított technológiai központba a betelepülő vállalkozásoktól remélik azt, hogy jelentősebb számban teremtenek majd új munkahelyeket. A Móring József Attila polgármester beszámolója szerint a tervek teljes megvalósítása esetén a jövőben akár 300 embernek - nemcsak magasan kvalifikáltaknak, hanem képzetleneknek is - munkahelyet biztosíthat az új beruházás, amely még az idén megkezdi a próbaüzemét.

Az ország leghátrányosabb helyzetben lévő kistérségeinek egyikéhez tartozó Somogyváron kulcskérdés az ipar betelepítése, ezért az építményadó csökkentését tervezi a település, az önkormányzatok nehéz gazdasági helyzete ellenére - mondta Móring József Attila.

Dósa János, a Pelso Menedzsment Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, inkubátorházként kívánja működtetni a somogyvári bázist, technológiai cégeket betelepítve. Több érdeklődővel kötött már előzetes megállapodást erről. Alapvetően nem sorozatgyártás, hanem fejlesztés, és alkatrészgyártás lesz a cél a bázison - tette hozzá. (logsped)

2012.02.24.