Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA horvát tengerpartra gyorsabban juthatunk el

Kapcsolódó oldal:  Fontos  


Öt százalékkal drágulnak a horvát autópályadíjak 2017. 04. 03.-tól
További 10 százalékos drágulásra a turisztikai főszezonban (július 1-jétől szeptember 30-áig).


- A Zágráb-Split közötti autópályaszakasz díja 174 kunáról 183 kunára (7686 forint) emelkedett. Aki egészen Dubrovnikig utazik, 223 kuna helyett most 234 kunát fizet.

- A Zágráb-Rijeka útszakasz díja nem változik, marad 70 kuna.

- A magyar határtól a Zágrábig tartó autópályán (Gorican-Zagráb) 42 kuna helyett 44 kuna a jegy ára.

- Aki az ország keleti feléből utazik az Adriai-tengerre és Udvarnál vagy Drávaszabolcsnál lépi át a határt, valamint Eszéknél hajt fel az autópályára, Zágrábig 116 kuna helyett, most 121 kunát fog fizetni.

Az autópálya díjak euróban is fizethetők.
2012.júniustól 15 százalékkal drágul az autópálya-használat Horvátországban, de olcsóbb lesz az elektronikus útdíjleolvasók beszerzése - közölte több horvát sajtóorgánum. (MTI)  
(logsped)
2012.05.24.
Június közepétől gyorsabban juthatunk el a horvát tengerpartra

A horvát autópályák üzemeltetői a turisztikai szezon kezdetére, június 15-re befejezik a felújításokat, bővítéseket, amelyek révén nagyobb lesz a sztrádák áteresztőképessége.

A leghosszabb autópályákat kezelő állami cég, a HAC útjain tavaly közel 8,3 millió autó haladt át, idén azonban már 8,8 millió gépjárműre számítanak. Miután május 30-án átadták az A1-es, Zágráb-Split-Dubrovnik autópályán a Sveti Rok és a Mala Kapela alagutak mindkét irányú járatát, a nyáron várhatóan megszűnnek a leginkább a szombati turnusváltáskor kialakult több kilométeres dugók.

A közlekedés biztonságának növelése érdekében az autópálya-kezelő a rendőrséggel, a mentőkkel, a 112-es segélyhívót is működtető katasztrófavédelemmel és a Horvát Autóklubbal (HAK) együttműködésben gondoskodnak a gyors intézkedési lehetőségről. Az A1-es, az A3-as (Zágráb-Bregana) és az A4-es (Zágráb-Muracsány/Gorican) autópályán bármelyik ponthoz képest 40-70 kilométeren belül folyamatosan készenlétben állnak majd a mentők, akiket az útkezelők telephelyein állomásoztatnak.

Az A6-os, Fiume (Rijeka) és Zágráb közötti sztrádát koncessziós formában üzemeltető ARZ tájékoztatása alapján a lap arról számolt be, hogy a Zágráb előtti fizetőkapuknál a korábbinál ötszörösére növekszik az áteresztőképesség. A nyári csúcsforgalomban a jelentős torlódások miatt mindig neuralgikus pontnak számító Luckonál ugyanis bővítik a fizetőkapuk számát.

Az autósoknak érdemes az interneten vagy a rádióban az állandóan frissülő közlekedési információkat keresni. A Horvát Rádió második programja (HRT-2) minden félórában németül, olaszul és angolul is közli a közlekedőknek szóló legújabb tudnivalókat, míg a Horvát Autóklub weblapján (www.hak.hr) szintén három idegen nyelven folyamatosan nyomon követhetők a dugókkal, balesetekkel, építkezésekkel (ProfitLine)

További információk:


2009.06.08.