Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Folyamatosan érkeznek az új buszok Budapestre

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján újabb 15 vadonatúj szóló MAN Lion's City A21 típusú autóbusz állt forgalomba Budapesten. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére a VT-Arriva Kft. által üzemeltetett autóbuszokkal 73-ra nőtt az idén nyáron forgalomba állított új járművek száma. Augusztusban, a nyári tanítási szünetben így már mindennap kizárólag alacsonypadlós autóbuszok közlekednek a fővárosi vonalakon. (BKK)

Ismét fiatalodott a járműflotta, javul a közszolgáltatás színvonala: a BKK megrendelésére 15 vadonatúj, alacsonypadlós MAN Lion's City A21 szóló autóbusz kezdte meg a szolgálatot Budapesten, 2017. augusztus 1-jén a VT-Arriva Kft. üzemeltetésében. Ennek köszönhetően már nemcsak hétvégéken és éjszakánként, hanem a tanítási szünetben hétköznap is csak akadálymentes autóbuszok közlekednek a fővárosban, amelyek több mint 90%-a légkondicionált.

Kötöttpályás járművek pótlása esetén - eseti jelleggel - magaspadlós autóbuszok is részt vehetnek a közlekedésben, azonban a BKK arra törekszik, hogy ilyen esetekben is a lehető legtöbb akadálymentes és légkondicionáló berendezéssel felszerelt jármű közlekedjen.A járművek maximálisan megfelelnek a modern kor igényeinek:

- az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis fokozottan környezetkímélők,
- az utasok kényelme érdekében a járművek jobb oldala az ajtó kinyitásakor kismértékben lesüllyeszthető, valamint kihajtható rámpával rendelkeznek, megkönnyítve a mozgásukban korlátozottak számára a közlekedést,
- olyan biztonsági rendszerrel látták el a járműveket, amely megakadályozza, hogy az utast vagy annak táskáját,
kabátját odacsukja a záródó ajtó,
- a nyári hónapokban légkondicionált utastér teszi komfortosabbá az utazást,
- beszerzéskor a biztonság is fontos szempont volt, ezért kamerarendszer is működik a buszokon.

A mostani járművekkel együtt a VT-Arriva Kft. a nyáron már összesen 30 vadonatúj MAN Lion's City A21 járművet helyezett forgalomba, korábban pedig a BKV üzemeltetésében 43 új Mercedes Conecto busz kezdte meg az útját. A fejlesztések tovább folytatódnak: a Fővárosi Önkormányzat tervei szerint szeptemberben további 15 vadonatúj szóló MAN Lion's City A21 típusú alacsonypadlós autóbusz áll majd az utasok rendelkezésére.
(logsped)

2018.08.01.