Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Fejlesztések a MÁV Kombiterminálnál

Kapcsolódó oldal:  MÁV Kombiterminál: fejlesztések

MÁV Kombiterminál Kft. kibővítette szolgáltatási körét: 2010-ben már önállóan végzi például a MÁV Cargo Zrt. vonatainak vasútüzemi kiszolgálásához szükséges tolatást a Budapesti Intermodális Logisztikai Központban (BILK). A MÁV Kombiterminál biztosítja és üzemelteti a tolatáshoz szükséges mozdonyokat, vezényli és irányítja a mozdonyvezetőket és a tolatószemélyzetet egyaránt.

A MÁV Kombiterminál 2010-ben három feladatkörben, a vasútlogisztika, terminállogisztika, és a vállalat kezelésében levő létesítmények ingatlanüzemeltetési feladataihoz kapcsolódó munkák területén folytatja a fejlesztéseket.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2009. decemberben tanúsította a leányvállalat biztonság-irányítási rendszerének megfelelőségét és megadta a vontatási tevékenység ellátásához szükséges engedélyt.

A MÁV Kombiterminál ezáltal jogosulttá vált olyan feladatok ellátására, mint a BILK Konténerterminál vasútüzemi szervezése, a dél-pesti térség árufuvarozása, illetve Záhony térség széleskörű kiszolgálása.

Az elmúlt időszakban a vállalat igazodva a megváltozott piaci és gazdasági viszonyokhoz, sikeresen alakította át kereskedelmi politikáját és tért át a rakományigazítási, a Ro-La, illetve a belső vasútüzemi tevékenység fejlesztésére. (logsped)

2010.03.10.