Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

MÁV-START Internetes Jegyértékesítésének próbaüzeme

Kapcsolódó oldal:
  


Ma elindult MÁV-START Internetes Jegyértékesítésének próbaüzeme

A próbaüzem alatt utasok a jegyeket, bérleteket és helyjegyeket egyaránt vásárolhatnak az Interneten keresztül, melyeket az állomásokon elhelyezett Internetes Jegykiadó Kioszkokon vehetnek át. (e jegyek pénztárakban és egyéb helyeken nem vehetők át!) A Kioszkok számát folyamatosan bővítik. Az így vásárolt jegyekhez számlát a pénztárakban tudnak adni.

Június 16-tól már interneten is megvásárolható vasúti menetjegy.

Az E-ticket rendszeréből az augusztus végéig tartó próbaüzem ideje alatt is érvényes menetjegyet kaphat, első körben a három budapesti fejpályaudvar (Bp-Keleti pu., Bp-Nyugati pu., Bp-Déli pu.) mellett Debrecenben és Miskolcon. Terveink szerint a nyári főszezon kezdetére, július első napjaira már Siófokon is üzembe állítjuk a rendszert, míg a szeptemberi iskolakezdés idejére további 34 helyszínen lesznek majd kint a menetjegyek átvételét biztosító kioszkok.

Jegyátvételi pontok:

Budapest - Nyugati pályaudvar
Budapest - Keleti pályaudvar
Budapest - Déli pályaudvar
Miskolc - Tiszai pályaudvar
Debrecen

A rendszer könnyen kezelhető, a jegyvásárlás néhány percet vesz igénybe. Első alkalommal szükséges egy gyors regisztráció, majd az Elvira menetrendből kiválasztott viszonylatra bankkártyás átutalással megrendelhető az igényelt jegy. Az utasok a tranzakcióról egy 10 számjegyből álló kódot kapnak, amelyet utazás előtt, akárcsak a repülőtéri automata check-in alkalmával, a kiinduló állomáson kihelyezett kioszkba beütve kapják meg érvényes jegyüket, jegyeiket.

A rendszer a nyári időszakban próbaüzemként működik, ezért egyben a MÁV-START az utasok segítségét is kéri: azt szeretnénk elérni, hogy az E-ticket valódi utasbarát szolgáltatás legyen, így kérik, jobbító szándékú javaslataikat, véleményüket küldjék el (eszrevetel@mav-start.hu)címre, hogy ha a változtatás megoldható, szeptemberig módosíthassák.
(logsped)

További információk

MÁV-START   
Jegyátvételi pontok, Kioszkok   


2008.06.16.