Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébEagle Ottawa

Kapcsolódó oldal:  Aláírta az Eagle Ottawa Hungary Kft. autóipari beszállító társaság kilencmilliárd forintos beruházását megalapozó szerződést Bryn Kahrl cégvezető és Szalay Ferenc Szolnok polgármestere. (MTI)
(logsped)
2015.02.27.

Év végén már 1200-an dolgozhatnak az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó cégnél, amely 15 országban 40 partnercéggel áll kapcsolatban és 95 autótípus beszállítója. (MTI)
(logsped)
2014.06.06.
Az Eagle Ottawa fejleszt a szolnoki ipari parkban

Az Eagle Ottawa fejleszt a szolnoki ipari parkban

Mint a gazdasági vezető elmondta, a régi, egyre gyakoribb karbantartást igénylő szabászgépeket felváltók réven nő a termelés hatékonysága, a munkaminőség és munkabiztonság. Egy autóipari beszállítónál különösen a hatékonyság javítása fontos, ami az állásidő csökkentésével érhető el, hiszen ezen a területen nagy a konkurenciaharc - tette hozzá a szakember.

Lung József a szolnoki üzem vezetője arról beszélt, hogy ez a beruházás is bizonyítja, hogy hosszabb távon akarnak a városban maradni és termelni. A cég jelenleg három műszakban 440 embert foglalkoztat, és ha a megrendelési határidők szorosak a hétvégén is dolgoznak. Megjegyezte: létszámuk a kezdetektől 25 százalékkal nőtt, most is keresnek dolgozókat, de egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni.

A kanadai tulajdonú Eagle Ottawának a világon 10 termelőegysége van, Észak- és Dél-Amerikában, Kínában valamint Európában, ahol az egyetlen Szolnokon található. Az Eagle Ottawa Hungary Bőrgyártó és Kereskedelmi Kft. 2001-ben telepedett le a Tisza-parti városban, és 2004-ban elsőként költözött a település Piroskai úti ipari parkjába.

A tavaly 12 milliárd forintos árbevétel elért cégnél a bőrök és kárpitok méretre szabása történik, ezeket egy másik beszállítónál varrják készre. Legnagyobb megrendelőik a Ford, a Land Rover, a Nissan és a Mercedes. (mfor)

További információk:


Eagle Ottawa Hungary Bőrgyártó és Kereskedő Kft.
Cím: Szolnok 5000, Ipari park
Telefon: 06 (56) 887-400

2008.04.11.