Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Aláírták az Eagle Ottawa beruházására vonatkozó szerződést

Aláírta az Eagle Ottawa Hungary Kft. autóipari beszállító társaság kilencmilliárd forintos beruházását megalapozó szerződést Bryn Kahrl cégvezető és Szalay Ferenc Szolnok polgármestere.(MTI)

A cég a beruházással duplájára növeli gyártókapacitását és bőr üléshuzatok varrásával bővíti tevékenységét. Szalay Ferenc az aláírás előtt hangsúlyozta: a Tisza-parti megyeszékhely ipari parkjának utolsó beépíthető 10 hektárjára tervezett bővítés rövid időn belül 500, a későbbiekben pedig összesen 1000-1200 új munkahelyet teremt.Fejlődik Szolnok gazdasága és a helyi termelő beruházásoknál is erős a város - mondta a polgármester. Rámutatott: a citromsavgyár felépítésével és ezzel a fejlesztéssel a szolnoki ipari park megtelik, ezért a közeljövő legfontosabb feladatainak egyike lesz a zóna 300 hektárral tervezett bővítése, amelyet a kormány is támogat.

Bryn Kahrl arról beszélt, hogy megtalálták a számításukat Szolnokon, amiben az is szerepet játszott, hogy nem kell tartaniuk a szakképzett munkaerő hiányától.

Szabó István alpolgármester az MTI kérdésére elmondta: ebben az évben már iparszerű termelés kezdődik az új, 30 ezer négyzetméter alapterületű gyáregységben.

A családi vállalkozásként indult, ma világszerte húsz telephelyen működő, 150 éves múltra visszatekintő Eagle Ottawa 2001-ben nyitotta meg szabászati üzemét Szolnokon, majd festőüzemmel bővülve, 2004-ben elsőként költözött a város ipari parkjába. Ugyancsak Szolnokon működik 2009 óta az amerikai cég európai kutatás-fejlesztési központja is.

A társaság festett bőrből szabja a vezető autómárkák üléshuzatait, 15 országban 40 partnercéggel áll kapcsolatban és 95 autótípus beszállítója.

A nyilvános cégadatok szerint az Eagle Ottawa Hungary Kft. éves értékesítési árbevétele 2013-ban meghaladta a 26,8 milliárd forintot, 2012-ben 20 milliárd forint körül volt. A bevétel túlnyomó része exportból származik. A társaság adózott eredménye ugyanezen időszakban 3,7 milliárdról mintegy 5,8 milliárd forintra nőtt.
(logsped)

További információk:2015.02.27.