Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

MÁV e-ticket

Kapcsolódó oldal:
  


Interneten is lehet vonatjegyet vásárolni 2008 június 16-tól

A MÁV a balatoni turisztikai szezonban egyebek között E-tickettel, új expressz járattal, kibővített menetrenddel és kerékpárszállítási lehetőségekkel várja a vonattal utazókat - derült ki a MÁV csütörtöki sajtótájékoztatóján, Siófokon.

Interneten is lehet vonatjegyet vásárolni 2008 június 16-ától. Az E-ticket használatához egyszeri regisztráció, e-mail cím, valamint bármilyen típusú bankkártya szükséges.

Az internetes jegyvásárlás keretében az utas a világhálón kiválaszthatja, hogy hova és mikor szeretne utazni, majd a nagyobb pályaudvarokon elhelyezett automatákból, egy tízjegyű kód beírása után átveheti hely- és menetjegyeit. Siófokra július elején kerül ilyen automata.

A rendszer fő előnye, hogy például az IC-s utazások esetén a biztos helyfoglalás érdekében nem szükséges külön kifáradni az állomásra, és előre megvenni a helyjegyet

Az idén is lesz Balaton Mix, a Balatoni Hajózási Zrt. és a MÁV közös kedvezménye, amely egy kombinált menetjegy a tó körül menetrend szerint közlekedő vonatokra, a menetrend szerinti hajó- és a kompjáratokra. Újdonság, hogy idén a Balaton Mixet igénybevevok 50 százalékos kedvezményben részesülhetnek a Balatonhoz történő utazásukhoz.

Június 21. és augusztus 24. között szombatonként és vasárnaponként közlekedik majd egy-egy vonatpár a Budapest Déli Pályaudvar és Siófok között, amelynek a Siófok Express lesz a neve.

Idén is közlekedik a "Bagoly taxi" nevu éjszaki vonatjárat Fonyód-Keszthely és Székesfehérvár között. A MÁV ígéretei szerint a nyári szezon igényeihez igazodva több vonattal és kocsival, a hétvégeken pedig pluszjáratokkal biztosítja majd az utazást. A Balaton déli partján a felújított német kocsik, az északi parton pedig korszeru Desiro motorvonatok közlekednek majd.

Idén a kerékpárszállítás iránti fokozott igényt is igyekszik kielégíteni a MÁV. A nyári menetrend szerint Budapestről a Balaton déli partjára 13, az északira 8 pár vonat közlekedik majd kerékpárszállító kocsival.

A vasúttársaság a forgalmasabb balatoni állomásokon külön információs szolgálatot működtet, idegen nyelvet beszélő szezonális munkatársak alkalmazásával. A déli part kisebb, év közben pénztár nélküli állomásain a nyári szezonban 12 időszakos pénztárat létesítenek.
(logsped)

További információk:
2008.06 11.