Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA diákhitelt 2009 szeptember 15-ig lehet igényelni

Kapcsolódó oldal:
  


A diákhitelt 2009 szeptember 15-ig lehet igényelni

A költségtérítéses képzésben tanulók havonta maximum 50 ezer forintot, a más típusú képzésben tanulók legfeljebb 40 ezer forintot igényelhetnek szeptember 15-ig. Ebben az esetben október 15-ei első utalás már megérkezik a hallgatók folyószámlájára.
Azok, akik esetleg a válság miatt nehéz helyzetbe kerülve nem tudják fizetni a részleteket, két évig kérhetik annak mérséklését.


Idén is a tavalyival megegyező feltételekkel igényelhető hitel a Diákhitel Központtól. A költségtérítéses képzésben tanulók havonta maximum 50 ezer forintot, a más típusú képzésben tanulók legfeljebb 40 ezer forintot igényelhetnek szeptember 15-ig.

Azok pedig, akik esetleg a válság miatt nehéz helyzetbe kerülve nem tudják fizetni a részleteket, két évig kérhetik annak mérséklését, amennyiben befizetik havonta legalább a minimálbér hat százalékát. - mondta Őri András a Diákhitel Központ kommunikációs vezetője.

Az előző tanévben 18172 diák élt a hitellehetőséggel. Összesen 22,3 milliárd forintot fizetett ki a központ a diákoknak tavaly. A 2001-es indulás óta eddig 271 ezer tanuló vette fel a diákhitelt, nekik összesen, nagyjából 52 milliárd forintot utalt át a központ.

Jelenleg 110 ezer végzett tanuló fizeti vissza a hitelét. A jó fizetési hajlandóságot jelzi, hogy mindössze nagyjából 3 százalékuk, majdnem négyezer nem fizető diákhiteles ügye került át az APEH-hez. Többségük nem is kezdte meg a törlesztést, tehát nem a válság hatására került szorult helyzetbe és emiatt nem fizet - mondta a kommunikációs vezető. (hirszerzo)

További információk:

Diákhitel 

2009.08.31.