Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébDiákhitel igénylés 2008

Kapcsolódó oldal:  Diákhitel igénylés: 2008 szeptember 15-ig

Már csak pár nap maradt igénylésük leadására azoknak, akik új Diákhitel-igénylőként, már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni. Ez a pénzösszeg mostantól akár 200 ezer - a költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer - forint is lehet.

Ugyancsak szeptember 15-ig kell leadni a tanulmányi osztályokon - 21 felsőoktatási tanintézményben - az ún. engedményezési adatlapot is mindazoknak a Diákhitellel rendelkező, költségtérítéses hallgatóknak, akik a beiratkozáskor nem szeretnék közvetlenül befizetni a költségtérítésük összegét. Fontos, hogy új, most leadott Diákhitel igényléssel is lehet élni az engedményezés lehetőségével.

Kizárólag csak azoknak kell az igényléseket a kijelölt postahivatalokban és a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokba leadni, akik új igénylők, vagyis most először kérik a Diákhitel folyósítását. Mind a régi, mind az új igénylőknek viszont szeptember közepéig be kell jelentkezniük tanintézetükbe is, hiszen a jogszabály szerint Diákhitelt csak beiratkozott/bejelentkezett hallgató kaphat.

A régi igénylőknek az esetleges módosítási igényeket, adatváltozásokat haladéktalanul be kell jelenteniük a www.diakhitel.hu honlapról letölthető nyomtatványokon. Mint köztudott szeptembertől 10 ezer forinttal nőtt a felvehető összeg. A plafon a költségtérítéseseknél havi 50, az államilag finanszírozottak esetében havi 40 ezer forintra emelkedett. Az összegmódosítási nyomtatvány beérkezésének határideje szeptember 30-a.

A költségtérítéses hallgatók beiratkozását könnyíti meg az ún. engedményezési eljárás, amelyet immár 21 tanintézményben (lista a honlapon az ügyfeleinknek szóló részben) lehet igénybe venni. Segítségével a költségtérítés közvetlen befizetése nélkül beiratkozhatnak az ezzel a lehetőséggel élő, Diákhitellel rendelkező hallgatók. Az engedményezés értelmében a hallgatók közvetlenül felsőoktatási intézményük számlájára utaltathatják a megállapodásban rögzített összeget. Így az intézmény elfogadja a beiratkozást anélkül, hogy a félév kezdetekor befizették volna a költségtérítést. (Híradó)

További információk:

www.diakhitel.hu  


2008.09.12.