Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA debreceni CAF-villamos prototípusa üzemkész

Kapcsolódó oldal:  A debreceni CAF-villamos prototípusa üzemkész

Üzemkész állapotban van a leendő debreceni 2-es villamospályán közlekedő, spanyol gyártmányú CAF-villamos prototípusa, és hamarosan megkezdheti a próbajáratokat - jelentette be Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere csütörtökön, az új villamoson tartott sajtótájékoztatón. (MTI)

Emlékezetett rá, hogy az önkormányzat 2011 októberében írta alá a járművek gyártásáról szóló szerződést a közbeszerzési eljárás során nyertes spanyol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) képviselőivel. A spanyol cég 18 darab, 32,5 méter hosszú, alacsonypadlós, 222 férőhelyes, légkondicionált villamost gyárt Debrecennek.

A prototípus már üzemkész, a következő kocsi júniusban érkezik, 2014 tavaszáig pedig mind a 18 villamost leszállítják - ismertette a polgármester.

Debreceni CAF-villamos
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Kósa Lajos - aki a sajtótájékoztató előtt az első métereken maga vezette az új villamost - az MTI érdeklődésére elmondta: a Petőfi téri csomópont átépítése miatt június 22. és augusztus 9. között teljes vágányzár lesz az 1-es villamos vonalán, ahol ekkor villamospótló autóbuszok szállítják majd az utasokat.

Ebben az időszakban az 1-es teljes vonalán az új CAF-villamos közlekedik majd próbajáratként, ha pedig a 2-es nyomvonalán is elkészül a sínpálya, a próbaüzem ott folytatódik - fűzte hozzá.

A sínpálya építése jó ütemben halad, így - igaz megfeszített munkával - tartható lesz a decemberi határidő - mondta a polgármester. (logsped)

2013.05.31.