Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébCIB segítség a devizahiteleseknek

Kapcsolódó oldal:  Áder János köztársasági elnök aláírta a devizahitelesek megsegítésének (árfolyamgát) kiterjesztését célzó törvényt - hangzott el a Duna tévécsatorna híradójában csütörtök este.    
(logsped)
2013.11.07.

Aláírták a kormány és a bankszövetség közötti megállapodást csütörtökön Budapesten. A pénzintézetek és a kormány megosztja a devizahitel terhét, ebben részt vesznek az ügyfelek is.   
(logsped)
2011.12.15.

Újabb segítség a devizahiteleseknek, hogy a munkaadók 7,5 millió forintig adómentes támogatást adhatnak dolgozóiknak a rögzített árfolyamú végtörlesztésre, az MTI értesülése szerint.   
(logsped)
2011.11.24.
A devizában törlesztő adósok hitelszerződéseire is kiterjesztette az egyösszegű, rögzített - svájci frank esetében 180 forintos - árfolyamon történő végtörlesztés lehetőségét, MTI információ.
Az igénybejelentésre 2011 december 30-ig van lehetőség.
2012 év január 30-ig pedig az érintett devizahiteles ügyfeleknek vagy a pénzügyi fedezetet vagy egy másik bank hitelígérvényét kell bemutatniuk a devizahitelt nyújtó bankjuknak.   
(logsped)
2011.10.11.
A Nemzeti Eszközkezelő (NE) Zrt.-t. százmillió forintos jegyzett tőkével a cégbíróság nyilvántartásba vette.   
(logsped)
2011.10.04.
2011. szeptember 26.-án az Országgyűlés módosította a devizahitelek fix árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztésével összefüggő adószabályozást, annak egy részét ugyanis az előterjesztő szándékával ellentétes tartalommal fogadta el múlt hétfőn a parlament. (MTI információ).   
(logsped)
2011.09.26.
2011. szeptember 19. az Országgyűlés úgy döntött, egyes esetekben lehetővé teszi a devizahitelek egyösszegű, rögzített árfolyamon - svájci frank esetében 180 forinton - történő végtörlesztését, az MTI értesülése szerint.   
(logsped)
2011.09.19.
Árfolyamrögzítő kalkulátort és fogyasztóvédelmi tájékoztatót jelentetett meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a fizetési nehézségekkel küzdő deviza alapú ingatlanhitel-adósok döntésének támogatására.   
(PSZÁF)
2011.08.01.
CIB Megoldás Hitel- segítség a devizahiteleseknek

A konstrukció lényege, hogy a törlesztőrészlet megfizetésére a Bank egy úgynevezett könnyített időszakot biztosít a devizahiteleseknek.

A CIB Bank a CIB Megoldás Hitel – Könnyített Törlesztési Időszakkal termékével azoknak az ingatlanfedezetes hitellel rendelkező ügyfeleinek kíván segítséget nyújtani, akiknek a gazdasági válság, árfolyamváltozás hatására a jelenlegi törlesztőrészlet teljesítése átmenetileg nehézséget jelent.

A konstrukció lényege, hogy a törlesztőrészlet megfizetésére a Bank egy úgynevezett könnyített időszakot biztosít, mely időszak alatt, az eddig fizetett havi törlesztő részletének csak egy részét kell teljesítenie. Deviza alapú hitelek esetében a devizában megállapított törlesztőrészlet mértéke csökken. A könnyített időszak alatt meg nem fizetett tőke- és kamatrész megfizetésére a könnyített időszak lejártát követően a fennmaradó futamidőben kerül sor.

Az igényléshez a kitöltött igénylőlap, az eredeti Kölcsönszerződés (illetve annak esetleges módosításai), CIB bankszámlára érkező jövedelem és két darab csoportos beszedési megbízás szükséges.

A hitel átütemezésének feltételei közé tartozik a módosított kölcsönszerződés aláírása, a kölcsönszerződés módosításának közjegyzői okiratba foglalása, a személyi okmányok bemutatása, valamint a Bank által az egyedi módosított kölcsönszerződésben támasztott feltételek teljesülése. A könnyített időszak hossza 1, 2 vagy 3 év lehet.

A törlesztőrészlet mértéke forintalapú kölcsön esetén, a kölcsönszerződés szerinti utolsó kamatperiódusban esedékes forint vagy deviza törlesztőrészletének 75%, 50% vagy 25%-a, de legalább 10 000 forint lehet. Devizaalapú (CHF, EUR) kölcsön esetén a 10 000 forintnak megfelelő, a szerződésmódosítás napján érvényes CIB eladási árfolyamon számított adott devizanemben kifejezett ellenértéke. (logsped)

További információk:

CIB 

2009.04.27.