Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



Szeptember 6 -tól lépnek életbe a BKV 2008-as Paraméterkönyvének második intézkedései

Kapcsolódó oldal:  



Szeptember 6 -tól lépnek életbe a BKV 2008-as Paraméterkönyvének második intézkedései

Mintegy hétszáz BKV járat menetrendje, számozása és útvonalat változott. Szeptember 6 -tól lépnek életbe a BKV 2008-as Paraméterkönyvének második intézkedései.

Minden eddiginél nagyobb tömegközlekedési felfordulás várható hétfőn, munkába és iskolába induláskor, mert a BKV ma bevezeti a további változásokat is, ami a paraméterkönyvből eddig kimaradt. Vagyis mától - a módosított menetrend második ütemében - egyetlen forgalmas útvonalon sem úgy, akkor, olyan gyakorisággal és olyan számozással járnak a buszok, villamosok, de még a metrók sem, mint amit eddig megszoktak az utasok.

Ezúttal azokon a járatokon lesznek a változások, amelyeknek átszállási kapcsolata van valamelyik metróval. Most aztán valóban érdemes megfogadni a BKV korábbi intelmét: senki ne rutinból közlekedjen! Annyi a változás, hogy újra kell tanulni a tömegközlekedést, s erre nem lesz elég egyetlen reggel, mert hétszázféle tényező módosult. Változhat jó néhány járat számozása, útvonala vagy annak hossza, végállomása, követési gyakorisága, de még a jármű típusa is.

A metrók például tovább járnak majd éjszaka, és a járatok bevárják egymást. A metrók indulási és érkezési idejét a felszíni tömegközlekedéssel is összehangolják - ígérik a BKV-nál.

Több járat hosszabb útvonalon közlekedik majd, jó példa erre a 60-as és az 5-ös busz. Utóbbi a Pasaréti tértől a várost átszelve mostantól a XV. kerületi Rákospalotáig viszi ki az utasokat. Az újdonságokat nemcsak az utasoknak, hanem a sofőröknek is tanulniuk kell, az első néhány nap az ismeretlen utakon vélhetően nekik is izgalmas, egyeseknek talán kalandos is lesz.

Új buszjárat is indul mától, a 174-es az Örs vezér tere és Cinkota között, a 251-es pedig Budafokon a Törley tér és Vincellér út között közlekedik. Alacsony padlós buszok a jövőben több vonalon közlekednek. Megszűnik a gyorsjáratok korábbi jelzése, az expresszbuszokat mindenhol a járatszám utáni E betű jelzi. A szolgáltató ígéri, hétfő reggel 30 ellenőr, 41 forgalomirányító és 27 autós munkatárs segíti a megállókban várakozókat. A változásokról a bkv.hu honlapon, illetve telefonon és a BKV ügyfélszolgálatán is informálódhat az utazóközönség. (Híradó)

További információk:

Budapest Busz, Villamos, Trolibusz, Metro, HÉV Térképe 2008 augusztusától  

BKV menetrend   


2008.09.06.