Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA békéscsabai vasútállomás felújítása

Kapcsolódó oldal:  A békéscsabai vasútállomás felújítása

Megújul a békéscsabai vasútállomás és környéke 35 milliárd forintból, a beruházást az Új Széchenyi Terv keretében uniós támogatásból finanszírozzák. (MTI)

A kivitelezési munkálatok a napokban kezdődtek el és 2015 decemberében fejeződnek be - jelentette be pénteken Békéscsabán, a vasútállomás épületében tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) társaság kommunikációs vezetője.Loppert Dániel kiemelte: a békéscsabai vasútállomás felújítása és korszerűsítése része a Budapest-Lőkösháza közötti uniós beruházásnak, a Páneurópai negyedik nemzetközi vasúti közlekedési folyosó modernizálásának, ahol a vonatok 160 kilométeres sebességgel közlekednek.Eredeti állapotába állítják helyre az 1933-ban épült műemléki épületet, európai színvonalú infrastruktúrát kap az állomás és átépül a vágányhálózat. Az utasok peronaluljáróval és liftek segítségével gyorsan és biztonságosan közelíthetik meg a vonatokat. Az állomásról aluljárón lesz elérhető a mellette lévő buszpályaudvar. A beruházás részeként a vasútállomást átívelő jaminai hidat felújítják és kétszer kétsávosra bővítik - sorolta Loppert Dániel.

Vantara Gyula (Fidesz-KDNP), Békéscsaba polgármestere kiemelte: a város történetének legnagyobb beruházása a vasútállomás felújítása, és a hozzá kapcsolódó közúti fejlesztésekkel megújul a városi közlekedés egésze, új csomópontok, alul- és felüljárók épülnek. A polgármester felhívta a figyelmet: a feszített ferdekábeles jaminai híd jelentőségére, a város új építészeti látványossága lesz, amelyik erősíti a kapcsolatot a vasúton innen és túli városrész lakói között. A hídon a kétszer két sávos közlekedés mellett önálló kerékpáros és önálló gyalogos út létesül.

Farkas Zoltán, a Békés megyei közgyűlés elnöke a beruházás gazdasági jelentőségét emelte ki. A gyorsvasút kiépítésével felértékelődik Békéscsaba és térsége a hazai és a külföldi befektetők előtt. Hozzátette: a Békés megyét átszelő vasútfejlesztés a román határig hetvenmilliárd forint beruházást jelent. (logsped)

2013.11.23.