Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébAláírta a BKK a villamosbeszerzés módosítását a CAF-fal

Kapcsolódó oldal:  Aláírta a BKK a villamosbeszerzés módosítását a CAF-fal

Aláírta a villamos-beszerzés módosítását a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a tenderen nyertes spanyol CAF, ennek értelmében tízzel több, 47 új Urbos3-as villamos érkezik Budapestre. (MTI)

A BKK szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a prototípus járművek gyártását szeptemberben kezdik meg, az első szerelvény jövőre áll forgalomba, az összes 2016 első feléig érkezik meg a fővárosba.

A rövidebb, 34 méteres villamosok a megújuló 3-as vonalra, valamint a várhatóan 2015 végére kiépülő budai fonódó villamoshálózatra kerülnek. A Combino villamosoknál is valamivel hosszabb, 56 méteres szerelvények az 1-es villamos vonalán járnak majd. A rövid változat egyszerre 200 utast szállíthat 46 ülőhellyel, a hosszú típus 345 utas szállítására alkalmas 81 ülőhellyel.A BKK emlékeztetett: az eredeti szállítási szerződést februárban kötötték 37 villamosra 27 milliárd forint értékben, a szerződés módosításának értelmében tízzel több villamost szállít a CAF, amelyek részben Dunakeszin készülnek. Emellett a CAF vállalta, hogy felgyorsítja a gyártást, hogy a jogorvoslati eljárás miatt elhúzódó tendert időben le tudják zárni.

Jelezték továbbá: a szerződés lehetőséget biztosít további 87 villamos szállítására is újabb forrás rendelkezésre állása esetén. Ezek rövid és hosszú kialakításúak is lehetnek, és a BKK szerint elképzelhető húsz olyan jármű vásárlása, amelyek alkalmasak a felsővezeték nélküli üzemre is.
(logsped)

2014.08.13.