Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Zöld út az uniós pályázatoknak

A véglegesített új uniós partnerségi megállapodás után a következő lépés a konkrét intézkedéseket meghatározó operatív programok elfogadása lesz. (OPH)

A konkrét pályázati kiírások megjelenése szeptember második felében várható, előre láthatóan eszközbeszerzés és telephelyfejlesztés témában" - tájékoztatott Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

Ma pont kerül a 2014-2020-as időszak európai uniós fejlesztési pénzeinek magyarországi elosztását szabályozó partnerségi megállapodásra. A dokumentum az elkövetkező 7 éves ciklusra 21,9 milliárd euró, azaz 6900 milliárd forintot ítél meg Magyarország számára beruházási célra, míg a mezőgazdasági támogatások mértékét 3,45 milliárd euróban, azaz mindegy 1087 milliárd forintban, a halászati ágazat támogatását pedig 39 millió euróban határozza meg.

"Ezt követően, de még szeptemberben várható a konkrét intézkedéseket meghatározó operatív programok elfogadása, amelyeknek előzetes egyeztetése a nyár folyamán már megtörtént.

Az elfogadott operatív programok megjelenése pedig tulajdonképp az utolsó mérföldkő, amelyet a vállalkozások számára legfontosabb lépés, azaz a pályázati felhívások megjelenése követ. Az első felhívások megjelenése így 2014. szeptember második felére várható, amelyek előre láthatóan eszközbeszerzés és telephelyfejlesztés típusú pályázatok lesznek" - tájékoztatott Németh László, a K&H Kkv marketing főosztályának vezetője.
(logsped)

2014.09.11.