Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

ZÁHONY-PORT: új vezérigazgató

Kapcsolódó oldal:  ZÁHONY-PORT: új vezérigazgató

A ZÁHONY-PORT Zrt.-t. - a MÁV Csoport stratégiai leányvállalatát - 2011. március 1-jével Farkas József vezérigazgató vezeti.

2011. március 1-jével távozott pozíciójából a MÁV Csoport stratégiai leányvállalatát, a ZÁHONY-PORT Zrt.-t vezető dr. Kopp Miklós. A társaság élére március 1-jét követően a tulajdonos, a több évtizedes szakmai tapasztalattal és kitűnő keleti üzleti kapcsolatokkal rendelkező Farkas Józsefet nevezte ki.

A 49 éves szakember pályája már egészen korán összefonódott a vasúttal és a logisztikával. 1986-ban, Moszkvában szerzett vasútmérnöki diplomát, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöki Továbbképzőjében folytatta tanulmányait. A MÁV Zrt. berkein belül 1991-ben Felsőfokú Kereskedelmi Szakvizsgát tett, később árufuvarozást és logisztikát tanult, végül a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett Nemzetközi Szállítmányozási Szakközgazdász Főiskolai Oklevelet.

Farkas József 1986 és 1996 között a MÁV Zrt. záhonyi üzemigazgatóságán dolgozott; végigjárva a ranglétra fokait szerzett egyre szélesebb körű szakmai tapasztalatokat, a területet érintő kérdésekről. 1996 és 2008 között az újjászerveződő MÁV Csoporton belül továbbra is Záhonyban munkálkodott, előbb kereskedelmi igazgatóhelyettesként, majd értékesítési vezetőként, végül vasútüzemi vezetőként.

Ezt követően a Rail Cargo Hungaria és a MÁVTRANSSPED Kft. közös, csapi képviseletének vezetését látta el, 2011 márciusáig.

A szakember feladata többek közt a vállalat nemrégiben elfogadott üzleti tervének a megvalósítása lesz, amellyel tovább erősödhet az átrakó társaság régióban betöltött szerepe (logsped)

2011.03.09.