Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

WestLog DC FMCG-logisztika

Kapcsolódó oldal:
  


WestLog: a FMCG-logisztika dominál

Egy májusban megjelent piaci tanulmány szerint a következő években 13 millió négyzetméter új logisztikai területre lesz szükség a közép-kelet-európai régióban. A piaci folyamatokat elsősorban a bevásárlóközpontok növekvő kiszolgálási igénye hajtja - hívta fel a figyelmet Szucsány György, a WestLog Distribution Center ügyvezető igazgatója a 2008 májusában mintegy ötven, magyarországi telephellyel rendelkező logisztikai szolgáltató, illetve gyártó számára rendezett nyílt nap alkalmával.Jelenleg Budapesten 1,1 millió négyzetméter logisztikai terület található, építés alatt van további mintegy 200 ezer négyzetméter (összehasonlításban közép-európában 1,2 millió négyzetméter logisztikai terület található Prágában, ahol további 165 ezer négyzetméter áll jelenleg még építés alatt). A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) szerint azok a logisztikai szolgáltatók, amelyek képesek rugalmas megoldások, hozzáadott értékű szolgáltatások nyújtására, versenyelőnybe kerülhetnek.

A WestLog DC 15 hektáros területen zöldmezős beruházásként épült 2003-2004-ben. A biatorbágyi Rozália park IV-es épületében található logisztikai központ a hazai kínálatból messze kiemelkedik a legmagasabb szintű biztonsági elvárásokat (TAPA) is kielégítő 68 000 négyzetméteres raktárbázisával, valamint 15 méteres belmagasságával. (Magyarországon jellemzően a 9-11 méteres belmagasság figyelhető meg, miközben Nyugat-Európában a 15-20 méteres belmagasságú konstrukciók vannak terjedőben).

Szucsány György, a WestLog nyílt nap házigazdája és Beck Tamás, a Colliers Magyarország ingatlanügynökség ipari ingatlan divíziójának társigazgatója prezentációikban kiemelték, hogy a logisztikai központ rugalmas és biztonságos raktározási megoldást jelent akár 120 000 raklapnyi áru tárolására, lehetőséget biztosítva a normál, temperált, hűtött és fagyasztott termékek raktározására egyaránt. A raktár 80 százaléka szűkfolyosós, magasraktári állványrendszerrel biztosítja az EUR raklapon tárolás leghatékonyabb módját, tömbös tárolói kiválóan alkalmasak nagyméretű és nehéz termékek tárolására, úgynevezett "cross-docking" területei pedig a gyorsan mozgó áruk kezelésére. A komplexum ráadásul egy 2500 négyzetméteres irodaházzal és több mint 100 férőhelyes tehergépjármű parkolóval szolgálja ki a jövendő bérlők igényeit.

A Westlog Distribution Centerben - a piaci trendekkel egybecsengően - jelenleg az FMCG-logisztika dominál. A tavasszal illetve nyáron realizálódó bérleti szerződésekben a food és non-food szektor (pl.: Jobstl Hungária, DHL) egyaránt képviselteti magát - erősítette meg Szucsány György.
(logsped)

További információk:2008.04.28.