Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Waberer's tovább növelte eredményességét

Kapcsolódó oldal:  A Waberer's tovább növelte eredményességét

A Waberer's teljesítette a 2012-ik év első hat hónapjára vonatkozó növekedési tervét.

Állapította meg budapesti ülésén a vállalat igazgatósága. Tizenegy százalékkal növekedett az EBIDTA, azaz a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény 2011 azonos időszakához képest és megközelítette a 21 millió eurót. A teljesítményt a cég a magyar és az európai fuvarpiacra jellemző nehéz külső körülmények között csaknem minden hatékonysági mutatójának javításával érte el.

Az év első felében az értékesítési árbevétel a növekedést fenntartva meghaladta a 185 millió eurót, emelkedett a járműállomány darabszáma csakúgy, mint a 90 százalék feletti rakottsággal teljesített futott kilométerek száma és az átlagos állományi létszám is. A vállalat hitelállománya mintegy 3 millió euróval volt kevesebb 2012 júniusának végén, mint egy évvel korábban.

Flottaberuházásokra a cég 27 millió, egyéb - például informatikai - beruházásokra pedig másfélmillió eurót fordított.

A kamionflotta összesen több mint 147,5 millió kilométert tett meg Európa útjain, hatmillió kilométerrel többet, mint a tavalyi első félévben. A fuvarteljesítmény megközelítette a 2 milliárd átkm-t. A fuvareszközök száma további 86, a ma elérhető legmodernebb technológiával gyártott, EURO5-ös normáknak megfelelő szerelvénnyel bővült, miközben folytatódott a flotta hasonlóan gazdaságos és környezetkímélő erőforrásokkal szerelt kamionokra való cserélése. A megnövekedett feladatoknak a társaság 2012 első hat hónapjában több mint 200 új munkahely teremtésével tett eleget, miközben csökkentette az egy kamionra jutó adminisztratív személyzet arányát. Ezekkel a mutatókkal a Waberer's tovább erősítette meghatározó pozícióját az európai közúti fuvarozási piacon.

A Waberer's kereskedelmi offenzívája 2012-ben is sikeres. A cég öt legfontosabb európai piacára, Magyarország mellett Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban jelentkező fuvarozási igények kielégítésére összpontosít. A vállalat fokozta részvételét az FMCG szektor ellátási láncának működtetésében, elsősorban a tartós élelmiszerek és a háztartás-vegyipari termékek fuvarfeladatainak vállalásával. Ezt a stratégiát igazolta egyebek között, hogy a londoni olimpia előtt a Waberer's növekvő számú fuvarmegrendelést kapott Európa országaiból nagy-britanniai úti célok irányába és növekedett a Magyarországról az Egyesült Királyságba indított fuvarok mennyisége is. A fuvarozott termékek jelentős része tartós élelmiszer, háztartás-elektronikai cikk és autóipari alkatrész volt. A Waberer's a 2011-es év első félévéhez képest összesen 20%-kal több, magyarországi indulással 10%-kal több angliai fuvarmegbízást teljesített idén. Az olimpiát megelőző hónapokban átlagosan mintegy havi 400-zal több Waberer's kamion rakodott le Nagy-Britanniában, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Az első félév fontos fejleménye, hogy júniusban a Waberer's International Zrt. és az AB Electrolux három évre szóló 75 millió euró értékű stratégiai együttműködésben állapodott meg. A következő években is a Waberer's flottája teljesíti az Electrolux európai megbízásainak jelentős részét. A Waberer's kamionjai juttatják el az Electrolux magyarországi gyáraiban készült berendezéseket az Európai Uniós piacokra, és teljesítik az Electrolux németországi, olaszországi, spanyolországi, lengyelországi, svédországi, franciaországi, finnországi és angliai érdekeltségei közötti fuvarokat is. Ez évi 25000 komplett rakományt és 30 millió futott kilométert jelent. Ennek a megállapodásnak az eredményei az év második felében jelentkeznek. (logsped)

2012.08.27.