Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Waberer’s páneurópai céghálózatot épít

Kapcsolódó oldal:  A Waberer’s páneurópai céghálózatot épít

Párizsban megkezdte működését a Waberer’s France, és hamarosan hasonló, piac-specifikus cégek alapítása történik meg az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Olaszországban.

A Waberer’s International Zrt. Európa legfontosabb ipari-kereskedelmi központjaiban, megrendelőihez közel alapít lokális vállalatokat, miközben bővíti alkalmazottainak létszámát a már működő Waberer’s Deutschland és a Waberer’s Polska vállalatoknál is. Az Európa FTL specialistájaként ismert Waberer’s kereskedelmi offenzíváját támogató regionális cégeknek saját piacukon tovább kell fokozniuk az árbevétel jelenleg is évi kétszámjegyű növekedését.

Több tízmillió eurós beruházás

Az új cégek munkájának eredményeként várhatóan jelentősen gyarapodó megrendelés állomány magas színvonalú kielégítése érdekében a társaság több tízmillió eurós beruházással 2014-ben további 1000 új kamionszerelvény beszerzését irányozta elő azt követően, hogy a flottát már tavaly is 1200 vontatóval frissítette és bővítette. A jelenleg több mint 3000 saját szerelvényből álló fiatal flotta összesített futásteljesítménye 2013-ban 25 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket és elérte a Föld-Nap távolság háromszorosát.A regionális vállalatok részt vesznek Európa egyik legfiatalabb saját tulajdonú flottája kapacitásainak optimalizálásában. Tevékenységi területükön 12 órán belül kiállíthatnak akár 100 szerelvényt, ha a megrendelői igények azt indokolják.

Költségoptimalizálás – mindenütt

Az új cégközpontok a megrendelők ország-specifikus igényeinek mind teljesebb kielégítése érdekében finomítják tovább a Waberer’s szolgáltatási portfolióját. A társaság több mint 65 éve fuvarozza az ellátási lánc európai nagyvállalatainak és termelő üzemeinek áruit. A szolgáltatásaival szembeni igények ugrásszerű növekedése mégis azt követően következett be, hogy a Waberer’s megkezdte megrendelői logisztikai költségeinek optimalizálását. A fuvaroztatók erre olyan pozitívan reagáltak, hogy a 2013-as árbevétel előzetes adatok szerint több mint 20 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Az új megrendelők száma – a spot fuvarokat nem számítva – egy év alatt csaknem 400-al gyarapodott.

Nincs többé felesleges kilométer

Az új európai leányvállalatok a megbízók logisztikához fűződő költségeinek optimalizálása érdekében teljes mértékben támaszkodnak a Waberer’s fejlett informatikai és telematikai rendszereire, amelyek garantálják az áruk biztonságos és hatékony eljuttatását a célállomásokra. Az útvonal-optimalizálási, járatirányítási, árukövetési megoldásoknak köszönhetően a Waberer’s szerelvényeinek rakottsági mutatója meghaladja a 90 százalékot. A vontatók Európában mindenütt a legjobb áron jutnak hozzá a legjobb minőségű üzemanyaghoz, mégsem kell felesleges kilométereket megtenniük a tankolásért a társaság hosszú távú szerződéseinek köszönhetően. (logsped)

2014.03.13.