Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A Waberer's megállapodott 1000 új DAF vontató beszerzéséről

1000 új DAF vontatóval frissíti flottáját a Waberer's International Zrt. A beszerzésről szóló megállapodást a hannoveri IAA nemzetközi haszongépjármű vásáron írták alá.

A beszerzésről szóló megállapodást a hannoveri IAA nemzetközi haszongépjármű vásáron írta alá Wáberer György, a Waberer's International Zrt. elnök-vezérigazgatója és Ron Bonsen, a DAF kereskedelemért felelős igazgatósági tagja. A szerződés értéke megközelíti a 25 milliárd forintot. A járművek folyamatos szállítása 2015 első félévében fejeződik be. A beszerzés eredményeként a 3300 egységből álló Waberer's flotta csaknem fele lesz DAF gyártmányú.A 3000-ik DAF nyergesvontató

"A járművek megbízhatóságát, magas minőségét, alacsony karbantartási költségeit is figyelembe véve döntöttünk a DAF mellett" - mondta Wáberer György az aláírás alkalmából hozzátéve, hogy a jelenlegi beszerzéssel együtt cége a 3000-ik vontatót vásárolja a holland gyártótól. "A kiválasztásnál kiemelt szempontként vettük figyelembe a vezetőfülke méretét, komfortját és a vezetés biztonságát növelő technológiákkal való felszereltséget" - folytatta. "Társaságunk Európa komplett rakomány specialistájaként a nagy távolságokra történő fuvarozási feladatokra összpontosít. Szerelvényeink átlagosan 1500 kilométer távolságra juttatják el megbízóink áruit. Gépkocsivezetőink számára ezért a legjobb munkakörülményeket biztosítjuk. Valamennyi kamiont nagy vezetőfülkével rendeltük, amelyek minden szükséges kényelmi berendezéssel, egyebek között állóklímával vannak felszerelve.Hosszú távú kapcsolat

"Nagy elismerést jelent számunkra, hogy Európa egyik vezető közúti fuvarozó vállalata ismét a DAF-ot választotta" - mondta Ron Bonsen. "A jelen megállapodás tovább erősíti a két vállalat hosszú távú és sikeres kapcsolatát. Büszkék vagyunk arra, hogy a működésének hatékonyságát folyamatosan növelő Waberer's vállalat legnagyobb vontató-beszállítója vagyunk".- tette hozzá a DAF igazgatóságának tagja.

Biztonságos flotta, csökkenő fogyasztás

A Waberer's megrendelői számára a legnagyobb hatékonyságot a környezet lehető legkisebb terhelése mellett biztosítja. A jelenlegi beszerzés hozzájárul ahhoz, hogy a szolgáltatásaival szemben folyamatosan növekvő megbízói igények teljesítése mellett megőrizze a flotta átlagosan két éves életkorát. A modern járművek, az informatikai járművezérlési és útvonal optimalizálási rendszerek hozzájárulnak ahhoz, hogy a Waberer's folyamatosan csökkentse a kamionok üzemanyag-fogyasztását.

A legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő vontatók 100 kilométerre vetített üzemanyag-fogyasztása 2014 első félévében csaknem 3 százalékkal csökkent a megelőző év azonos időszakához képest. Mivel a Waberer's kamionok évente mintegy 500 millió kilométert tesznek meg Európa útjain, az ökológiai lábnyomuk csökkentése érdekében tett erőfeszítések hatása több millió liter el nem égetett gázolaj és sok tízezer tonna üvegházhatású gáz kibocsátásának megtakarításában is tetten érhető.
(logsped)

2014.09.24.