Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Waberer's Logisztika és a Szemerey Transport egyesíti képességeit

Kapcsolódó oldal:  A Waberer's Logisztika és a Szemerey Transport egyesíti képességeit

A Waberer's Logisztika Kft. és a Szemerey Transport Zrt. egyesíteti komplex logisztikai szolgáltatási képességeit és létrehozza Magyarország legnagyobb belföldi logisztikai erejét.

. Az összefogás üzletrészek, illetve részvények cseréjével valósul meg. A hazai logisztikai piac egyik legjelentősebb szereplője, a Waberer's Logisztika Kft. a Szemerey Transport Zrt. részvényei 60 százalékának birtokába jut, míg a belföldi hűtőfuvarozás és disztribúció piacvezetője a Waberer's Logisztika Kft. üzletrészének 40 százaléka felett szerez ellenőrzést. Az erről szóló megállapodást Wáberer György és Szemerey Lóránd Budapesten írta alá, egyúttal eljuttatták a tranzakcióval kapcsolatos engedélyezési eljárás dokumentációját a Gazdasági Versenyhivatalnak.

Bár a két cég továbbra is saját neve alatt és szervezetében működik, a közös tulajdonosi szerkezet lehetővé teszi az eszközök, a raktárak és átrakók, a beszerzés és üzemeltetés, valamint az ügyfélkapcsolatok optimalizálását. Az együttesen évi több mint 20 milliárd forintos árbevételt elérő cégek egymás legjobb gyakorlatára támaszkodva növelik tovább a versenyképességüket. A két flotta mintegy 700 járműve a legmagasabb minőségben képes kielégíteni minden, a hűtött-, friss- és szárazáru-logisztikával összefüggő hazai megrendelői igényt. A két vállalat több mint ezer logisztikai szakembert foglalkoztat.

A közös tulajdonosi szerkezet megszilárdítja a Szemerey Transport Zrt.-nek a hűtött élelmiszeripari termékek logisztikai piacán való további expanziójához szükséges forrásait.

Beszerzéseinél a Waberer's által biztosított árelőnyökre támaszkodik, élvezi a Waberer's fejlett fuvarszervezési rendszeréből és informatikai platformja használatából származó versenyelőnyt. A Waberer's Logisztika Kft. kapacitásai a Szemerey Transport Zrt. flottájának egységeivel bővülnek, bekapcsolódik a Szemerey Zrt. által kiszolgált 6000 kiskereskedelmi egység ellátásába szárazáru termékekkel. A flottakezelési, fuvarszervezési és járatoptimalizálási képességek összehangolása tovább javítja a Waberer's Logisztika Kft. versenyképességét a többi között a rakottság, a futásteljesítmény növelése és a logisztikai kapacitások teljesebb kihasználása révén. (logsped)

2012.12.04.