Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Waberer's integrálja érdekeltségeit

Kapcsolódó oldal:  A Waberer's integrálja érdekeltségeit

A Waberer's Holdinghoz tartozó, hasonló tevékenységet folytató, de eddig önállóan gazdálkodó vállalkozásainak integrálásáról döntött a társaság közgyűlése Budapesten.

A tulajdonosok a hatékonyabb és takarékosabb szervezeti felépítés megteremtésével tovább növelik a társaság árbevételét, eredménytermelő képességét, a struktúra átláthatóbbá tételével pedig a jelenleginél is jobban kívánnak megfelelni a tőzsdei bevezetéshez elengedhetetlen befektetői elvárásoknak.

Az összeolvadás az eddig vagyonkezelői feladatokat ellátó holdinggal együtt a társaság legfontosabb vállalkozásait érinti. Ezek: a nemzetközi közúti fuvarozás regionális piacvezető vállalata, a Waberer's International Zrt., a közúti, légi és tengeri szállítmányozással, valamint logisztikai szolgáltatásokkal foglalkozó DeltaSped Kft., a fuvarozói, szállítási, raktározási, logisztikai informatikai rendszereket fejlesztő Inforáció Kft. és a nehézgépjárművek karbantartását végző Interszerviz Budapest Kft. A Waberer's Holding 3650 főt foglalkoztató, 2350 járműszerelvényből álló flottát üzemeltető, egységes, korszerű vállalatként folytatja tevékenyégét.

Az operáció hatékonysága és az ügyfelek kiszolgálásának rugalmassága érdekében az elmúlt másfél évben franchise rendszerben életre hívott 60-100 kamionnal dolgozó fuvarozói társaságok továbbra is leányvállalatként, önálló gazdálkodó egységként működnek, de kizárólag a Waberer's fuvarfeladatait teljesítik a Waberer's eszközeivel és logisztikai-informatikai irányításával. Hasonlóképpen egységes irányítás alatt folytatják tevékenységüket a szlovákiai, romániai, lengyelországi, németországi és spanyol leányvállalatok is.

Évente 250 új munkahely

A Waberer's egységesíti az integrálódó vállalatok vezetésirányítási és pénzügyi informatikai rendszereit, valamint adminisztrációját. Az ügyintézői állomány létszámának ebből fakadó kismértékű csökkentése ellenére a társaság az operatív területeken folyamatosan bővíti alkalmazottainak létszámát.

A társaság sikeres kereskedelmi offenzívájának, valamint a magyar fuvarozói ágazat nemzetközi versenyképességének megőrzését szolgáló 2011 januárjában életbe lépett kormányzati intézkedéseknek - a kereskedelmi gázolaj bevezetése, az euróban kifizetett napidíj adómentes részének megemelése - eredményeként a Waberer's az idén összességében 250 fővel növelte munkavállalóinak számát és 2012-ben hasonló mértékű létszámbővítéssel számol.

Az összeolvadással tovább csökken az egy kamionra jutó adminisztratív személyzet aránya, mivel egyszerűsödnek az adóbevallások, megszűnik a transzferárak adminisztrációja, feleslegessé válnak a kereszt-garanciavállalások. (logsped)

2011.10.05.