Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Vasúti közlekedésirányító rendszer kisforgalmú vasútvonalakon

Kapcsolódó oldal:  Vasúti közlekedésirányító rendszer kisforgalmú vasútvonalakon

A Bombardier közös kutatóprogramba kezdett a Krakkói Tudományos és Műszaki Egyetemmel. Az együttműködés célja egy olyan vasúti közlekedésirányító rendszer kifejlesztése, amely elősegíti az optimális közlekedést a lengyelországi kisforgalmú vasútvonalakon.

A kisforgalmú vasútvonalaknak kiemelt szerepük van abban, hogy a kevésbé fejlett régiók bekapcsolódjanak az ország gazdasági fejlődésébe. A vasúti közlekedésirányító rendszer kifejlesztését követően Lengyelország összes régiója élvezheti majd az új technológia minden előnyét. A program a meghatározott tudományos projektek társ-finanszírozására irányuló állami kezdeményezés keretében valósul meg. A Bombardier Transportation katowicei közös vállalata által irányított kutatást a lengyel Tudományos és Felsőoktatási Minisztérium is támogatja.

Slawomir Nalewajka, a Bombardier Transportation (ZWUS) Polska Sp. z o.o. vezetője így kommentálta a projekt indulását: "Nagy örömünkre szolgál, hogy a projekt irányítói lehetünk és szakértelmünkkel elősegíthetjük a regionális vasúthálózat további fejlődését."

Janusz Kućmin, a Bombardier Transportation lengyelországi vezető képviselője hozzátette: "A vasúti közlekedés biztonsága mindig is nagyon fontos volt a számunkra. E közös projekt eredményeképpen a jövőben biztonságosabbá válnak a kisforgalmú regionális vasútvonalak, így örömmel várjuk, hogy partnereinkkel együttműködve megvalósíthassuk ezt a célkitűzést." A Bombardier Transportation (ZWUS) Polska Sp. z o.o. a Bombardier katowicei közös vállalata. Több mint 80 év tapasztalattal a háta mögött a BT ZWUS a legmodernebb technológiákat biztosítja a vasúthálózatok számára, és rendkívül jól ismeri a lengyel piacot.

A cég által gyártott technológiai megoldások - a BOMBARDIER EBI automata sorompó, az EBI vonatérzékelő, az EBI váltók és az EBI fényjelzők - Lengyelország-szerte üzemelnek, továbbá számos más országban is megkapták a típusengedélyt. (logsped)

2010.07.22.