Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



Szeged vasútállomás videó

Kapcsolódó oldal:  



Szeged vasútállomás videó és képgaléria 2009

A 2009-ben készült videó bemutatja a felújított Szeged Vasútállomás épületét és a vasútállomás üzemeltetését.

Vasútállomás épülete

Az első szegedi indóház 1854-ben, a Cegléd-Szeged vasútvonal megnyitásával egy időben épült.

Szeged vasútállomás felvételi épülete mai formájában 1902. óta áll az utazóközönség rendelkezésére, tervezője a neves vasúti építész, Pfaff Ferenc volt.

A főpályaudvar épülete önmagában véve is egyedi kialakítású, hiszen kétszintes elrendezésével kora hasonló alkotásaitól - az országban is egyedülállóan - eltérő megoldást kapott. Megbontott tömegalakítással a hangsúlyos, tornyokkal díszített középrészben, monumentális térben kapott helyet a vágányok szintjéről az utcára levezető lépcsőrendszer. Az épületre, mind külső megjelenésében, mind kiemelt belső tereiben az eklektika gondolkozásmódjának megfelelően a gazdag díszítettség a jellemző, képző, díszítő - és iparművészeti alkotások széles választékával.

Az épületet a háborús pusztítások helyreállítása után az 1960-as években "tatarozták", amivel jelentős változásokat okoztak. Ezeket, az építészeti torzulásokat is megszűntek a tervezők és kivitelezők hozzáértő munkája nyomán.

Szeged vasútállomás 2009 videó





Szeged vasútállomás 2009 videó





Szeged vasútállomás 2009 képgaléria



Az épület funkcionális korszerűsítése révén, egy Magyarországon egyedülálló, kétszintes utastér alakult ki, amelyek egymásba nyílóan biztosítják az utasforgalmi területek áttekinthetőségét, és naponta mintegy tízezer utas kulturált kiszolgálásának feltételeit.

Az eredeti értékek megőrzése, helyreállítása mellett - az emeleti váróterem tervezett színvilágát is megváltoztatták, a bontás során a régi étterem mennyezetén talált, Kacziány Ödön: Baccháns lakoma című, 1902-ben készült nagy értékű olajfestményének restaurálása érdekében - a MÁV nagy hangsúlyt fektetett a modernizációra és az akadálymentesítésre is.

Az utastérben a vakok, és gyengén látók akadálymentes hozzáférését a burkolatba épített vakvezető sáv segíti; a kerekes székkel közlekedők részére - télen fűtött - rámpákat, a földszinti utascsarnokban liftet építettek. Új szolgáltatás a mozgáskorlátozottak speciális igényeit kielégítő WC és a turisták részére kialakított zuhanyozó, valamint az ügyfél- és idegenforgalmi tájékoztató centrum.

Az érkező utasok kényelmét a főlépcsőház eredeti megjelenését nem zavaró mozgólépcső is szolgálja. (logsped)

2009.12.14.