Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Vásárcsarnok Debrecennek

XXI. századi vásárcsarnoka lett Debrecennek

Debrecen önkormányzata 2000-ben döntött arról, hogy a régi, elavult piaccsarnok helyett újat építenek a városban. Az új nagypiacot pénteken reggel vehetik birtokba az árusok és a vásárlók.A régi vásárcsarnok 2006. július 15-ig működött, majd - az árusok kérésére - ideiglenes kispiacot nyitottak meg a belvárosban. A most elkészült új nagypiac hasznos alapterülete több mint 6500 négyzetméter, a földszinten 18, az emeleten 13 üzlethelyiséget alakítottak ki. A korszerű kétszintes piacon összesen 295 asztal és 29 hűtőpult található. Az épület alatt több mint 100 parkolót alakítottak ki.

A régi vásárcsarnok 2006. július 15-ig működött, majd - az árusok kérésére - ideiglenes kispiacot nyitottak meg a belvárosban. A most elkészült új nagypiac hasznos alapterülete több mint 6500 négyzetméter, a földszinten 18, az emeleten 13 üzlethelyiséget alakítottak ki. A korszerű kétszintes piacon összesen 295 asztal és 29 hűtőpult található. Az épület alatt több mint 100 parkolót alakítottak ki.

Az árusok a parkolóból teherliften át tölthetik fel az áruikat. A piac két szintjét mozgó járda köti össze, míg kívülről két oldalán úgynevezett spanyol lépcsőn át is megközelíthetik a felső szintet.

A magánbefektető, Dexium Kft. az önkormányzat tulajdonában lévő mintegy 20 ezer négyzetméter nagyságú, nettó 1,6 milliárd forint értékű földterületért cserébe többek között a 6 ezer négyzetméter alapterületű korszerű piaccsarnok építését vállalta.

Az árusok a parkolóból teherliften át tölthetik fel az áruikat. A piac két szintjét mozgó járda köti össze, míg kívülről két oldalán úgynevezett spanyol lépcsőn át is megközelíthetik a felső szintet.

A magánbefektető, Dexium Kft. az önkormányzat tulajdonában lévő mintegy 20 ezer négyzetméter nagyságú, nettó 1,6 milliárd forint értékű földterületért cserébe többek között a 6 ezer négyzetméter alapterületű korszerű piaccsarnok építését vállalta. (FN)
(logsped)

2008.02.29.