Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kereskedelmi repülőtér Vas megyében

Kapcsolódó oldal:  Vas megyében kereskedelmi repülőtér, logisztikai és ipari közpon épül

Várhatóan a jövő héten írják alá a befektetői szerződést Sanghajban a Vas megyében épülő kereskedelmi repülőtérről, melyet 60 milliárdból akarnak felépíteni 2012-re. A befektetők között főleg távol-keleti cégek vannak, akik logisztikai és ipari központot is akarnak építeni Vát és Porpác környékén

Barta Balázs, a projektet előkészítő SIA-PORT Kft. munkatársa elmondta, a repülőtér beruházói között hazai cégek is vannak, és számítanak a magyar állam szerepvállalására is. A közel 60 milliárd forint értékű beruházás, két hónapon belül elkezdődhet, a repülőteret várhatóan 2012-ben helyezik üzembe.

Barta Balázs hozzátette, az általuk előkészített projekt túlmutat a kereskedelmi repülőtér létesítésén, logisztikai és ipari beruházásokat is terveznek, amelyek több mint ezer munkahelyet hoznak létre Vát és Porpác környékén.

A repülőtér saját infrastruktúrával rendelkezik majd, szennyvízrendszeréhez a közeli települések is csatlakozhatnak. A projekt rendelkezik a szükséges szakhatósági engedélyekkel és az érintett önkormányzatok hozzájárulásával is, és élvezi a magyar kormány, személyesen Kiss Péter kancelláriaminiszter támogatását.

A befektetői csoport az üzemeltetésre részvénytársaságot alapít, a közel 600 hektáros területet az érintett önkormányzatok bocsátják rendelkezésre, az ingatlanokat ezekben a hetekben vásárolják fel. (mfor)

További információk:

Sia Port Kft.  

2008.08.18.