Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb



A Vám- és Pénzügyőrségnél szervezeti változások 2009

Kapcsolódó oldal:  



A Vám- és Pénzügyőrségnél szervezeti változások 2009 januártól

2009. január 1-jétől változik a Vám- és Pénzügyőrség alsó fokú szerveinek elnevezése.

A fővámhivataloknál, vámhivataloknál, kirendeltségeknél azonos szervezeti és hatásköri elvek alapján a Vám- és Pénzügyőri Hivatal elnevezés utal a vám-, jövedéki-, adózási és határrendészeti feladatok ellátására. A változások fő célja a szolgálatszervezés hatékonyabbá tétele mellett az adminisztrációs terhek csökkentése mind az ügyfelek, mint a hivatalok számára, így a testület szolgáltató jellegének erősítése.

A szervezeti változások érintik a mélységi ellenőrzési rendszert is, amelynek kialakítása az uniós csatlakozás egyik kiemelt feladata volt. Az új szabályozás biztosítja a régiók teljes területére vonatkozó rugalmas ellenőrzési jogosítványt a Vám- és Pénzügyőri Hivatalokon belül működő mélységi ellenőrzési csoportok számára, egységes eljárási és bevetési gyakorlattal.

Megerősítésre kerül a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága is. A döntés célja a központosított, egységesen képzett, az ország bármely területén bevethető, megfelelő létszámú csapaterő biztosítása a feketegazdaság elleni harc eredményességének fokozása érdekében.

A fenti változásokról bővebb információkat olvashatnak a Vám- és Pénzügyőrség honlapján, a http://vam.gov.hu címen, illetve telefonon érdeklődhetnek a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán (1095 Budapest, Mester u. 7., 456-9500, illetve a 06-40-FINÁNC telefonszámokon), valamint a regionális parancsnokságokon (http://vam.gov.hu/mainMenu.do?modulId=1) . (VPOP)

További információk:



2008.12.30.