Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Változás a vezetésben a MÁV_Cargonál

Kapcsolódó oldal:  Változás a vezetésben a MÁV Cargonál

Az új közgyűlés hatályon kívül helyezte a szeptember 2-i közgyűlés határozatait.

Ezzel helyreállt Kovács Imre vezérigazgatói státusza. Ugyanezen határozatban Kovács Imrét a MÁV Cargo Zrt. igazgatósági tagjává kinevezte.

Kovács Imre azonban - tekintettel személye körüli feszült helyzet okozta súlyos nyomásra -, a kinevezést nem fogadta el, valamint kérte, hogy a közgyűlés vezérigazgatói munkakörét közös megegyezéssel szüntesse meg.

Döntését a közgyűlés tiszteletben tartva, a szeptember 2-i döntések megsemmisítésével egy időben megválasztotta Dr. Átal Lászlót megbízott vezérigazgatónak - korábbi feladatai ellátása mellett -, valamint igazgatósági tagnak. Dr. Átal László eddig a MÁV Cargo Zrt. pénzügyi vezérigazgató helyetteseként tevékenykedett. A megbízatás 2008. december 31-ig szól. Kovács Imre munkaviszonya továbbra is fennáll eredeti kereskedelmi és üzemeltetési vezérigazgató helyettesi pozíciójában. Völgyi Miklós a korábbi, kereskedelmi igazgatói pozíciójában marad.

A MÁV ZRt. vezérigazgatója, Heinczinger István kapcsolatba lépett a Rail Cargo Austria konzorcium vezetésével, tájékoztatta őket a fejleményekről. A MÁV Cargót 2008. januárjában megvásároló osztrák vasúttársaság a mai napon cáfolta a magyar sajtóban megjelenő felelőtlen híreszteléseket, amelyek arról értekeznek, hogy a vevő elbizonytalanodott volna MÁV Cargo megvételével kapcsolatban.
(logsped)

2008.09.04.