Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÜnnepi vasúti menetrend

Kapcsolódó oldal:  Elvira online vasúti menetrend
Honnan
Hová


Ünnepi vasúti menetrend

A karácsonyi és a szilveszteri utazási szokásokhoz igazodva változik a vonatok közlekedési rendje.

A személyszállító vonatok ennek megfelelően

- december 23-án, vasárnaptól december 25-én, keddig ünnepnapi,
- december 26-án, szerdán vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

December 27-én, csütörtökön már a megszokott, munkanapi menetrend lesz érvényben.

A szilveszteri és az újévi ünnepi forgalomban a vonatok

- december 30-án, vasárnap és december 31-én, hétfőn ünnepnapi,
- 2013. január 1-jén, kedden vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

Január 2-án, szerdán már a megszokott munkanapi menetrend lesz érvényben.

A közforgalmú menetrendben és az internetes ELVIRA keresőben a 30-36 közötti kódokkal megjelölt vonatokra, amelyek – az elmúlt évekhez hasonlóan – az ünnepi időszakban különböző napokon a csökkenő utazási igényeknek megfelelően nem közlekednek, illetve a 39-es kóddal jelöltekre, amelyek december 27-én és 28-án is közlekednek.

Jelentősen megnövekvő utasforgalomra számít a vasúttársaság a főváros irányából Győr és Pécs felé, ezért december 21-én, pénteken mindkét városba mentesítő vonat is indul Budapestről. Budapest-Keleti pályaudvarról Kelenföldön és Tatabányán át Győrbe 12 óra 10 perckor, Budapest-Déli pályaudvarról Pécsre pedig 14 óra 45 perckor.

További mentesítő vonatok indulnak 2013. január 1-jén Nyíregyházáról Budapest-Nyugati pályaudvarra 15 óra 41 perckor, Győrből Budapest-Déli pályaudvarra 16 óra 47 perckor, Pécsről Budapest-Déli pályaudvarra 17 óra 22 perckor, Nagykanizsáról Budapest-Déli pályaudvarra 18 óra 36 perckor, amelyhez a Keszthelyről Balatonszentgyörgyre 19 óra 00 perckor induló vonat csatlakozik.

A kényelmesebb utazás érdekében a vonatok szerelvényei plusz kocsikkal megerősítve közlekednek, az összes rendelkezésre álló, üzemképes jármű felhasználásával. Az ünnepek alatt utazni szándékozóknak javasolja a vasúttársaság - a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében - hogy a menetjegyeket váltsák meg elővételben, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás lehetőségét.

Az interneten vásárolt jegyeket ki lehet nyomtatni otthon, vagy át lehet venni a 40 legforgalmasabb állomáson található internetes jegykiadó automatákból. Hat budapesti állomáson, így Keleti-, Nyugati- és Déli pályaudvaron, Kelenföldön, Pestszentlőrinc állomáson és Ferihegy megállóhelyen jegykiadó automatákból is megvásárolhatók az adott helyről elérhető legfontosabb célállomásokra szóló belföldi menetjegyek.

A módosított közlekedési rendről a menetrendi keresőben és a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon is tájékozódhatnak (logsped)

További információk2012.12.23.