Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Ünnepi menetrend 2010

Kapcsolódó oldal:  Ünnepi menetrend 2010

A 2010 karácsonyi hétvégén rendkívüli menetrend szerint közlekednek a MÁV, a Volánbusz és a BKV járatai. Az ünnep miatti változás csak a 24-iki és a szombati közlekedést érinti, karácsony második napján a szokásos vasárnapi menetrend lesz érvényben.

A BKV járatai 24-én a szombati közlekedési rend szerint, de rövidebb üzemidővel közlekednek. A nappali járatok 16 óra körül indulnak utoljára, ezután - az ilyenkor szokásos módon - az éjszakai buszokkal lehet utazni.

A Volánbusz ma a szabadnapi, 25-én a munkaszüneti napoknak megfelelő, 26-án pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekedteti járatait. 24-én az utolsó buszjáratok Budapestről általában délután 4 és 5 óra között indulnak el. Az ország többi Volán társaságánál ugyanez a menetrend lesz érvényben.

A MÁV 24-én a szombati, 25-én az ünnepnapi menetrend szerint közlekedteti szerelvényeit. Azokon a vonalakon, amelyeken nagyobb utasforgalom várható, több kocsival indítják el a vonatokat. Karácsony másnapján (vasárnap) az aznapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Karácsony napjain, december 25-én és 26-án a munkaszüneti, míg az áruházakat érintő autóbuszok az állami ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek. (MR)

2010.12.24.