Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMikrohitel Program

Kapcsolódó oldal:  Itt az új uniós mikrohitel

Kedvező feltételekkel vehető föl az új uniós mikrohitel, az éves kamat 6,5 százalék. Megmaradnak más, államilag támogatott hitellehetőségek is.

6 millió forintig vehető föl az új, uniós forrásokból táplálkozó Új Magyarország Mikrohitel, beruházási célú hitelnél a türelmi idő kettő, a futamidő öt év is lehet. A hitel fölvehető forgóeszköz célra is, ebben az esetben a türelmi idő legfeljebb kettő, a futamidő pedig tizenkét hónap lehet.

Az Új Magyarország Mikrohitel első szerződött közvetítőjeként a MiFiN kiváló feltételekkel kínálja az új terméket. A program az EU referencia kamatlábát (EURIBOR) legfeljebb 2%-kal meghaladó kamat felszámítását engedélyezi a közvetítők számára, a MiFiN azonban csupán 6,5%-os kamatot kér a kínált forint alapú mikrohitelért.

A hitelt mikrovállalkozók kaphatják meg

Kezelési költség nincs, viszont hitelképesség vizsgálati díjat kell fizetni, késedelmes fizetés esetén a késedelmi kamaton kívül a fizetési felszólítások díját (10 ezer forint/darab) is kiszámlázzák.

Az új típusú mikrohitel célja, hogy hitelhez jutasson nem bankképes mikro-, kisvállalkozásokat. Néhány tekintetben hasonló, de nem "csereszabatos" a Széchenyi-kártya rendszerével, hiszen utóbbi előnyeivel a nagyobb, bankképes vállalkozások is élhetnek

Idén egyébként a korábbi hírekkel ellentétben kedvezően változtak a Széchenyi-kártya feltételei. Fönnmarad a Széchenyi-kártya támogatása, a futamidő is kedvezően változik: egy évről két évre módosul. Az állami garanciavállalás 2010-ig megmarad, a kamattámogatás azonban csak december 31-ig.

Továbbra is működik a Mikrohitel Plusz Program, amely az Új Magyarország Mikrohitelnél nagyobb hitelösszeggel a már növekedési pályán lévő mikrovállalkozásokat segíti. Itt a hitelkamat megegyezik a jegybanki alapkamattal, amely egyelőre nagyobb az Új Magyarország Mikrohitel kamatánál.(hirado.hu)

2008.01.28.