Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÚjtípusú ipari park formálódik Karcagon

Kapcsolódó oldal:  Újtípusú ipari park formálódik Karcagon

Az Ipari Parkok Egyesületétől 2012. decemberében a Karcagi Ipari Park különdíjat kapott “környezeti felelősség” kategóriában.

A 2000 óta működő Karcagi Ipari Park hagyományosan az élelmiszer ipari, élelmiszer logisztikai ágazatokra fókuszált. Ennek alapját a Város erős élelmiszer gazdasági tradíciói adják. Az Ipari Park olyan közösségi feladatok is ellát, mint az élelmiszer ipari befektetés-ösztönzéssel foglalkozó, angol nyelvű FoodSites Blog (http://foodsitespro.blogspot.com) üzemeltetése.

Az idők változásával, még a gazdasági válság előtt kezdett el az Ipari Park vezetése új, ígéretes ágazatok után kutatni. Az élelmiszer gazdasági profilt jól kiegészítik az egyéb "zöld" ágazatok, így különösen a megújuló energiatermelés és a hulladék-újrahasznosítás. Az angolul "CleanTech" néven emlegetett ágazatnak az információ technológiához és biotechhez hasonló dinamikus növekedést jósolnak. A Karcagi Ipari Park elindult ezen az úton, 2011-ben kijelölve egy, Magyarországon egyedülálló “Ökoparkot” az Ipari Park északi felében. Az Ökopark azóta egy hulladék újrahasznosító beruházóval büszkélkedhet, és több más cleantech céggel folynak tárgyalások a Karcagi megjelenésről. (logsped)

További információk:2012.12.29.