Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÚjraindulhat a Ro-La

Kapcsolódó oldal:  Újraindulhat a Ro-La

Előrehaladott tárgyalások folynak a Ro-La - vasúti kamionszállítás - felélesztése érdekében, amely azután szűnt meg, hogy a magyar és az osztrák állam is megszüntette állami támogatását 2011-2012-ben.

A közeljövőben újraindulhat a kamionok vasúti szállítása Kiskundorozsma és az ausztriai Wels között - írta a Magyar Nemzet.

A lap keddi számában Kovács Imre, a Rail Cargo Hungária (RCH) vezérigazgatója megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a Ro-La - vasúti kamionszállítás - felélesztése érdekében, amely azután szűnt meg, hogy a magyar és az osztrák állam is megszüntette állami támogatását 2011-2012-ben.

A lap emlékeztet arra, hogy 2002-ben még több mint 100 ezer kamiont vonzott évente a szolgáltatás, ez a szám 80 ezerre csökkent Magyarország, majd 30 ezerre Románia és Bulgária EU-csatlakozását követően, mert főként a beléptetési engedélyek kiváltására használták a rendszert.

A szolgáltatás újraindítását tervezők a török kamionosok ilyen típusú érdekeltségére számítanak, pedig az jelentős környezetvédelmi előnyökkel is jár, és az utak terhelésének csökkentésén keresztül az útfenntartási költségeket is mérsékli - közölte a lap.
(logsped)

2014.06.25.