Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Újabb hitelkeret a vállalkozásoknak

A Növekedési Hitelprogram (NHP), idei évi mintegy 500 milliárd forintos keretösszegén felül az MNB Monetáris Tanácsa további 500 milliárdot különített el az új NHP+ konstrukcióra, amely március 16-án indul. (MTI)

A változatlan feltételekkel folytatódó növekedési hitelprogram (nhp) idei évi mintegy 500 milliárd forintos keretösszegén felül az MNB Monetáris Tanácsa további 500 milliárd forintot különített el az új nhp+ konstrukcióra - derül ki az MNB szerdai sajtótájékoztatóján kiadott anyagból.

A közepesen kockázatos, kisebb és fiatalabb, fedezet nélküli vállalkozásoknak segítő újabb program, az NHP+ kondíciói a vállalkozások számára ugyanolyanok, mint a korábbi pillérekéi, hosszú lejáratú hitelekről van szó legfeljebb 2,5 százalékos fix kamatlábbal.

A kockázatosabb vállalkozások e nélkül csak jóval magasabb ráta mellett és rövid futamidővel kaphatnának hitelt. Sőt, lehet, hogy egyáltalán nem is jutnak kölcsönhöz, miközben a tavalyi év 3,5 százalékos gazdasági növekedése alapján lenne beruházási hitelkereslet

Az új konstrukció keretében az MNB a likviditásnyújtáshoz kapcsolódóan korlátozott ideig, korlátozott mértékben és összegben hitelkockázatot vállal át a hitelintézetektől.
(logsped)

2015.02.19.