Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Az új Scania R-széria díj

Kapcsolódó oldal:  Az új Scania R-széria kapta a kitüntető "Truck of the Year 2010" díjat

Az új Scania R-szériát választotta az International Truck of the Year (ITOY) zsűrije a 2010-es "Év tehergépkocsijának", amely az iparág legrangosabb kitüntetése Európában. A zsűri a típus áramvonalas formájával, gazdaságos üzemelésével és a sofőrt hatékony vezetésre ösztönző, egyedülálló támogatórendszerével indokolta döntését.

A folyamatos fejlesztés a Scania stratégiájának egyik alapköve, amely a termékfejlesztést is meghatározza. Az új R-széria kitüntetése a "Truck of the Year" díjjal igazolja azon törekvésünk sikerességét, hogy minden újításunk hozzájáruljon a Scaniák nagyobb termelékenységéhez, kisebb üzemeltetési költségeihez és a gépjárművezető számára nyújtott nagyobb kényelemhez." - mondja Leif Östling, a Scania elnök-vezérigazgatója.

"A zsűri indoklása megegyezik az ügyfelektől érkező pozitív visszajelzésekkel. Az új R-széria időzítése telitalálat volt." - teszi hozzá Östling úr.
A zsűri elnöke, Gianenrico Griffini hozzáfűzte, hogy "ezekben az egész autóipar és különösen az európai haszonjárműgyártók számára rendkívül nehéz időkben a Scania egy olyan korszerű tehergépkocsit mutatott be, amely új mércét állít fel az üzemanyag-fogyasztás, a vezethetőség és összességében a hatékony üzemelés terén."

A Scania idén decemberben veheti majd át a "Truck of the Year 2010" díjat. Az elismerést az a típus kapja, amely a megelőző 12 hónapban a legjelentősebb mértékben járult hozzá a közúti fuvarozás hatékonyabbá tételéhez.

Idézetek a 22 európai ország vezető haszonjárműves újságíróiból álló zsűri indoklásából:
"A kifutó generáció - amely a "Truck fo the Year 2005" nyertese volt - sikerére építve az új R-széria nem utolsósorban folyamatos fejlődésével győzte meg az ITOY zsűrijét."

"Különösen figyelemre méltó, hogy az új típus elejének áramvonalasabb kialakítása nemcsak az üzemanyag-fogyasztás csökkentésében játszik szerepet, hanem a motortér levegőáramlásának javításával a motor hűtését is fokozza, ez pedig rendkívül fontos lesz a dízelmotorok következő, Euro 6 környezetvédelmi minősítésű generációja esetében. Az új R-szériában bemutatkozó, továbbfejlesztett Scania Opticruise automatizált sebességváltót szintén nagyra értékeltük gyorsabb, lágyabb és intelligensebb stratégiájú fokozatváltásaiért."


A képre kattintva, az nagy méretben jelenik meg!


"Az ITOY zsűrije elismeréssel illette továbbá a svéd gyártó új járművezető-támogató rendszerét (Scania Driver Support), amelyet kifejezetten az R-szériára fejlesztettek ki. A zsűritagok többsége a rendszert olyan innovatív oktatóeszköznek találta, amely az utakon közlekedő gépjárművezetők munkájának folyamatos és ösztönző hatású kiértékelését biztosítja. A rendszer az üzemanyag-fogyasztás, a hatékony vezetés és összességében a "járművezetési képességek" egyszerű, ám hatékony csillagos értékelésével egyre jobb eredmény elérésére sarkallja a járművezetőket. Végül, de nem utolsósorban áttervezett műszerfalával, valamint kiemelkedő kényelmével és ergonómiájával az R-széria új, rendkívül vonzó belsőtere is lenyűgözte az ITOY zsűrijét." (logsped)

2009.11.16.