Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Új poggyászellenőrzés a Wizz Airnél

A légitársaság felengedi a fedélzetre a fogantyú vagy a kerekek miatt eddig túlméretesnek tekintett kézipoggyászokat, így zökkenő mentesebbé vált a beszállás.

Új poggyászellenőrzési eljárást vezetett be a Wizz Air a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte kedden a légitársaság az MTI-vel.

Ennek értelmében a légitársaság felengedi a fedélzetre a fogantyú vagy a kerekek miatt eddig túlméretesnek tekintett kézipoggyászokat, így a poggyászellenőrző személyzetnek kevesebb kérdéses esetben kell a repülőtéren eljárnia. Az első hét tapasztalatai alapján a Wizz Air és az MGH elégedett, mivel zökkenőmentesebbé vált a folyamat.


Fotó: Bud Péter


Jelezték, hogy a Wizz Air felülvizsgálja a poggyászszabályzat online és repülőtéri kommunikációját is.

November végén a fapadosinfo blog számolt be arról, hogy a poggyászellenőrzésre több utaspanasz is érkezett, ezek elsősorban a kis méretű (ingyen a fedélzetre vihető) és a nagyobb méretű (fizetős) kézipoggyász ellenőrzésével voltak kapcsolatosak.

A panaszok szerint a földi kiszolgáló munkatársai azok után a poggyászok után is díjat számoltak fel, amelyek csak minimálisan haladták meg az ingyenesen feladható poggyász méretét, és több utas a dolgozók udvariatlan viselkedésére is panaszkodott.
(logsped)

2014.12.24.