Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÚj nemzetközi pénztár a Keleti pályaudvaron

Kapcsolódó oldal:  Új nemzetközi pénztár a Keleti pályaudvaron

Új helyre költöztette a MÁV-START a Keleti pályaudvaron a legnagyobb utasforgalmú, nemzetközi pénztárát, amely 0-24 óráig tart nyitva.

Az új nemzetközi pénztár - amely várhatóan évente közel félmillió utast szolgál ki - a Thököly út felőli oldalon, a főbejárattól 50 méterre, a 6. vágány mellett található. A 200 nm-es helyiségben hét pénztárablak és egy információs pult áll az utazóközönség rendelkezésére, két utastájékoztató monitoron lesz látható az indulási menetrend, ezen kívül korszerű ügyfélhívó rendszer is kialakításra került.

Új nemzetközi pénztár a Keleti pályaudvaron
MTI Fotó: Máthé Zoltán


A menetjegyek forintban készpénzzel, bankkártyával illetve euróval is megvásárolhatók, akár 60 nappal korábban, elővételben is. A pénztár megnyitását követő első pár hétben az utasok tájékozódását idegen nyelveket beszélő hostessek is segítik.

A MÁV-START Zrt. nemzetközi utasforgalma évente nagyságrendileg kétmillió vonattal érkezőt, indulót és átutazót jelent, akik csaknem 250 millió km-t tesznek meg a vasúttársaság nemzetközi vonatain. 2011 első nyolc hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához képest csaknem 120 ezerrel többen utaztak a nemzetközi vonatokon, ez 9 %-os növekedésnek felel meg.

Növekedés tapasztalható az ausztriai, a szlovákiai és a romániai úti célok esetében, köszönhetően a versenyképes menetidőnek, a komfortos szolgáltatásoknak, az éjszakai járatoknak és a kedvező árfekvésű jegyeknek, hiszen például Bécs már 13 eurótól, München pedig már 29 eurótól elérhető, oda-vissza Linzbe 35, Salzburgba pedig már 39 eurótól el lehet utazni. Az EuroNight járatokat választók az esti indulással és reggeli érkezéssel még az éjszakai szállás árát is megspórolhatják, további előny, hogy a vonatok a városközpontokba érkeznek. Az idei év újdonsága a prágai kirándulójegy oda-vissza útra 49 euróért.

Ügyfélszolgálat

MÁVDIREKT:
Tel.: +36 (1) 3 49 49 49
Mobilhálózatról:
+36 (20/30/70) 499 4999
informacio@mav-start.hu
(logsped)

További információk:2011.10.26.