Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kókai új műhelycsarnoka az ajkai ipari parkban

Kapcsolódó oldal:  Kókai új műhelycsarnoka az ajkai ipari parkban

Egymillió eurós támogatással, közel 2.500 négyzetméteres műhelycsarnokot épített a Kókai Tömítéstechnikai Kft. az ajkai ipari parkban, az MTI értesülése szerint.

Az új csarnok a termelést kiszolgáló raktárakból, technológiai helyiségekből és termelő területből áll, ahol több mint ezer féle terméket állítanak elő a legkorszerűbb gyártástechnológiával. A főleg multinacionális vállalatoknak - közöttük a Knorr-Bremse fékrendszerek gyártójának - szállító cég pályázott egy új, háromezer négyzetméteres kutatóközpont megépítésére, ahol tesztlabort is berendeznek - mondta Kókai Mátyás, a cég ügyvezető igazgatója szerdán a csarnok átadása alkalmából az ajkai ipari parkban. Elmondta azt is, hogy a dolgozók létszámát a tavalyihoz képest ötvennel 250-re emelték. A következő két évben közel százfős létszámbővítést terveznek - tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a Kókai Kft. 2010-ben 2,6 milliárd forint árbevételt ért el, és az első félév pozitív eredményére alapozva az idei évre 3 milliárd forintot terveznek. Az ország legnagyobb autóipari gumitermékeket gyártó cége tavaly 600 millió forint adózás utáni nyereséget realizált. Tájékoztatása szerint a cég árbevételének 2010-ben ötven százaléka az exportból származott, az idei évre a kivitel tíz százalékos növelését tervezik.

Az ajkai vállalat a világ 14 országába szállít autóipari haszongépjárművek és vasúti szerelvények fékrendszereibe, gépipari berendezésekbe, és tömegközlekedési járművekbe alkatrészeket. Az évente több tízmillió alkatrészt gyártó üzemben a legkisebb minőségi hiba is a megrendelés törlésével jár, ezért a termékeket folyamatosan ellenőrzik és a klimatizált raktárakban állandó hőmérsékleten tárolják.

A Kókai Kft. számos magyar és nemzetközi nagyvállalat stratégiai beszállítója, a Knorr-Bremse AG-nek történő szállításokon keresztül ajkán gyártott alkatrészek épülnek be a többi között a Mercedes, MAN, SCANIA tehergépjárművek fékberendezésibe. (logsped)

További információk:2011.08.14.