Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Új leányvállalatot nyitott a Waberer's

Ez év tavaszán arról számoltak be a fuvatozással foglalkozó szaklapok, hogy Európa harmadik legnagyobb nemzetközi közúti fuvarozó társasága, a Waberer's Olaszországban alapított leányvállalatot, most pedig Hollandia felé terjeszkedik.

A holland leányvállalattal a Waberer's azt szeretné elérni, hogy jobb kiszolgálásban tudja részesíteni a Benelux ügyfeleit. Ezzel a lépéssel természetesen az óriásvállalat képes javítani a piaci helyzetét a Benelux államok területén. A Benelux államok jelentette piac nagy vonzerővel bír Európa legnagyobb közúti fuvarozó társaságai számára; 2014-ben az ezekhez a piacokhoz köthető árbevétel 15 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, de 2015 első felében is 10 százalékos növekedést tudtak elkönyvelni az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Úgy tűnik, a Waberer's cseppet sem szeretne lemaradni a versenytársaktól. Az tavalyi évben a francia fővárosban, Párizsban hozott létre leányvállalatot, majd nem sokkal később az angliai Felixtowe-ban is megtette ugyanezt. Ahogyan a cikk elején említettük, az idei évben is folytatja a terjeszkedést; ez év tavaszán Olaszországban, Milánóban alapított leányvállalatot, most pedig Hollandiában terjeszkedett.A Waberer's üzletpolitikája láthatóan hatékony; minden egyes piaci nyitással képes megerősíteni a vevőkapcsolatait, képes jobban kiszolgálni a piac-specifikus igényeket, valamint magasabb színvonalú szolgáltatást tud nyújtani kedvezőbb árszabás mellett. Mi sem mutatja jobban a holland nyitás sikerességét, mint a hetente átlagosan elvégzett 460-470 rakodás a holland, belga és luxemburgi piacokon. Az itteni áruforgalom a legtöbb esetben más Benelux államokba, Németországba, Franciaországba vagy az Egyesült Királyságba irányul.

A Waberer's flottája a nyugat-európai fuvarozó vállalatok között is kiemelkedő minőségű; többségében két éves átlag életkorral rendelkező, túlnyomórészt a legmodernebb Euro 6-os környezetvédelmi kategóriájú motorokkal szerelt vontatókból álló flottával büszkélkedhet.

A Waberer's sikere elsősorban annak köszönhető, hogy az óriáscég saját tulajdonú flottája olyan kapacitást képes képviselni, ami a rendkívül költségérzékeny megrendelői elvárásoknak is meg tud felelni. A megbízható, gazdaságosan fenntartható flotta eszközt jelent a megrendelői igények rugalmas kiszolgálására. Remco van Staaijeren, a Waberer's hollandiai üzletfejlesztési igazgatója arra törekszik, hogy a Benelux államok bármely pontján 12 órán belül képesek legyenek akár 100 szerelvényt biztosítani a megbízók részére, ha ezt igénylik.


(logsped)

2015.10.13.