Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Új kikötők és pihenőpontok épültek a Körösökön

Új kikötők és pihenőpontok épültek a Körösökön Békésen, Szarvason és Kunszentmártonban 126 millió forintból.

Az Európai és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a LEADER térségeket átívelő projekt megvalósítására - tájékoztatta a projekt vezető tagja, a Körösök-Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnöke az MTI-t.

Hodálik Pál kiemelte: az elnyert támogatást a projekt nyertes pályázói 30 millió forint önerővel egészítették ki. A beruházások az érintett területeken befejeződtek, a vízi túrázókat tavasztól új pihenőpontok és kikötők várják Békés, Szarvas és Kunszentmárton között.

A Körösök vízi túraútvonalainak infrastrukturális fejlesztése című projekt keretében felújították a békési kishajó kikötőt, bekapcsolták a Hármas-Körös vízitúra útvonalba a Szarvas és Békésszentandrási Holt Körös mintegy 30 kilométeres szakaszát.

Mólót újítottak fel Szarvason a strand mellett csónak kikötési lehetőséggel. Kunszentmártonban csónakok, kenuk, kishajók vízre szállásához szükséges móló és sólyapálya épült.

A Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület a partnerek által megvalósított pontszerű fejlesztések helyén információs táblákat helyezett el és digitális információs térképet - magyarázta Hodálik Pál.
(logsped)

2014.12.14.