Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Új hűtőházat avatott Nagyrédén a Jász-Tész

Új hűtőházzal bővítette nagyrédei logisztikai központját a gyorsfagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket értékesítő Jász-Tész Kft. (MTI)

Az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztési programjában megvalósult beruházást Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára avatta fel pénteken a Heves megyei településen.

Szabó Zsolt hangsúlyozta, hogy a kormány azokat a vállalkozásokat segíti, amelyek hosszútávon gondolkodnak, munkahelyeket, jövedelmet teremtenek és adót fizetnek.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a mezőgazdaságban a termékfeldolgozáson van a hangsúly. Minél magasabb a hozzáadott érték, annál jobban meg lehet fizetni a dolgozókat, és többet lehet fejleszteni - tette hozzá. Kovács Zsolt, a kft. operatív igazgatója elmondta: a 400,6 millió forintos fejlesztést a Nemzetgazdasági Minisztérium 160 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette, a 80,5 millió forint önerő mellé pedig 160 millió forintnyi hitelt is kapott a társaság.Az igazgató felidézte, Jász-Tész Kft. stabil beszállítója a Sparnak, a Coopnak, a Tesco-nak, a Realnak és CBA-nak, a nemzetközi piacon pedig a Nestlének és az IKEA-nak is.

Kovács Zsolt az MTI kérdésére elmondta: a beruházással a tárolókapacitás 2400 tonnával 7400 tonnára nőtt, így már nincs szükség külső, bérelt hűtőházakra, amelyek tavaly már 50 millió forintos többletköltséget jelentettek a társaságnak.

A Jász-Tész Kft.-nek 140 termelő-beszállító résztulajdonosától, illetve további 70 szerződött partnerétől vásárolja fel a termékeket, 128 alkalmazottja van, és ez a létszám időszakosan további 50 emberrel bővül.

A cég az elmúlt évben mintegy 11 ezer tonna gyorsfagyasztott árut értékesített, az árbevétel 2,5 milliárd forint volt, és mintegy 110 millió forintos eredményre számítanak.
(logsped)

További információk:2016.01.25.