Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Új hipermarketet épít a Spar Érden

A mintegy 7 ezer négyzetméteres _ környezetkímélő technológiákat alkalmazó - új Spar hipermarket, alapkövét hétfőn tették le. (MTI)

Az ország egyik legnagyobb Interspar áruházához mélygarázst, shopterületet, valamint az országban elsőként kültéri fogyasztótérrel megtervezett Spar "to go"-t is kialakítanak, továbbá ötszáz négyzetméteres önkormányzati közösségi tér is épül. A beruházással 100 munkahelyet teremt a cég, és további harmincan a shopterület üzleteiben találhatnak munkát.

Az épület alapkövét T. Mészáros András polgármester (Fidesz-KDNP), Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára, aki a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője is, és Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója tette le.

Aradszki András hangsúlyozta, a fejlesztés összefogás eredménye, hiszen a város és az áruházlánc közös szándéka volt, hogy a felső parkvárosban egy korszerű áruház jöjjön létre.

Aradszki András felidézte, hogy három éve folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom.

T. Mészáros András polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat egy 540 négyzetméteres területet kap az épületben, ahol városi közszolgáltatási és egyéb feladatokat látnak majd el.

A beruházásban az úthálózatot is fejlesztik a hipermarket környékén, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) által átépítendő autópálya-csomópont korszerűsítési munkáit a Spar 400 millió forinttal támogatja. Ezzel párhuzamosan az üzletlánc saját beruházásban a környező utakat is megújítja.

Az új áruház fűtéséhez földgáz helyett a kereskedelmi hűtésrendszerből származó hulladékhőt hasznosítják. A parkoláshoz a mélygarázsban 177, szabadtéren 117 helyet alakítanak ki.

Az áruház nyitását legkésőbb 2017 tavaszára tervezik.

A társaság 2014-ben 473,7 milliárd forintos forgalmat bonyolított le, ami 4,5 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest; a vállalat mintegy 13 ezer embernek ad munkát.
(logsped)

2015.10.06.