Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébÚj hangár épül a Wizz Airnek Budapesten!

Kapcsolódó oldal:  Új hangár épül a Wizz Airnek Budapesten!

A Wizz Air egy éven belül új karbantartó hangárt vehet birtokba a Budapest Airport és a Wizz Air ma aláírt megállapodása értelmében.

Az új, 15 évre szóló bérleti szerződés aláírását a Wizz Air magyarországi működésének 10. évfordulójára időzitették, azt követően, hogy a légitársaság megkezdte nyolcadik repülőgépe szemeltetését budapesti bázisán.Az új karbantartó-javító hangár kizárólag a Wizz Air gépei számara épül meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Budapest Airport vezérigazgatója, Jost Lammers és a Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József által ma aláirt megállapodás szerint.

A Budapest Airport jövőnyárra építi fel az új létesítményt, amelyet a Wizz Air 15 éves időtartamra bérel. A Budapest Airport vonatkozó beruházása meghaladja a 3 millió eurós (kb. 900 millió(forintos) összeget; a tervek szerint a repülőtér-üzemeltető 2015 augusztusában adja át a Wizz Airnek az új létesítményt.A közvetlenül a műszaki előtérre nyíló új hangár a Lufthansa Technik és az Aeroplex által szemeltetett meglevő karbantartó hangárok között épül fel. A mintegy 2000 négyzetméteres csarnokot egy időben egy repülőgép veheti igénybe, így az új, sharklettel szerelt Airbus A 321 Neo típusú repülőgépek is, amelyek az elkövetkezendő években a Wizz flottájában is megjelenhetnek.A hangár bérleti szerződésének aláírását úgy ütemeztek, hogy a Wizz Air budapesti működésének tízedik évfordulójára essen. 2004. június 24-en szállt fel ugyanis Budapesten az első London- Luton fele tartó Wizz Air járat. Azóta a Wizz Air folyamatosan bő vitette budapesti működését, és ma már 35 desztinaciora repül a magyar fővárosból. A növekedést elősegítendő a Wizz Air nemrégiben telepítette Budapestre a nyolcadik repülőgépet: múlt héten indította el a Budapest- Alicante járatot. A várakozások szerint a Wizz Air idén a budapesti viszonylatban már több mint 2 millió utast szállít.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Wizz Air a Budapest Airport légitársasági partnere, és nagyra értékeljük növekedési potenciálját a magyar piacon, mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette, a hangár bérleti szerződés aláírásával a mai napon újabb lépést tettünk a Wizz Air budapesti jelenlétének további erősítése fele. Adminisztrációs központjuk, forgalmi részlegük, crew centeruk, szimulátoruk es oktatási központjuk mar a mi repülőterünkön működik. Beruházásunk annak a jele, hogy elkötelezettek vagyunk a további növekedés, a további munkahelyteremtés iránt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az új hangár lehetővé teszi, hogy a Wizz Air működése meg olajozottabb legyen, képessé téve a légitársaságot arra, hogy magas színvonalú repülőgép-karbantartási tevékenységet is végezhessen / végeztethessen Budapesten a rutin-ellenőrzésektől egészen a nagyjavításokig.

A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József elmondta, a mai nap emlékezetes mérföldkő társaságunk életében, hiszen gyökereink Magyarországon vannak, és több mint 500 fő magyar munkavállalót foglalkoztatunk. Az elmúlt 10 év során kiérdemeltük a magyar utazóközönség bizalmat és lojalitását, és a továbbiakban is igyekszünk részükre alacsony jegyárak mellett kiváló szolgáltatást nyújtani. Új hangárunk megnyitása a terv szerint 2015-ben magasan képzett magyar légiközlekedési szakembereknek biztosít itthoni álláslehetőséget.
(logsped)

2014.06.22.